Bursík mě nebude zkoušet jako u maturity, rozčiloval se Fischer - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Bursík mě nebude zkoušet jako u maturity, rozčiloval se Fischer

Ikona

1. února 2010, 16.50 | PRAHA | Premiér Jan Fischer se v pondělí po zasedání vlády rozčiloval kvůli urážkám poslance SZ Bursíka. Poslanec nemá Fischera co zkoušet jako u maturity, mohl se ho dotázat při interpelacích v Poslanecké sněmovně, což neudělal, řekl premiér. "Poslanec Bursík mi nebude posílat žádné otázky, nejsme u maturity ani u státních zkoušek, měl možnost se mě zeptat během interpelací v Poslanecké sněmovně, ale neudělal to," řekl rozčilený Fischer.

 

Premiér odmítl, že by na Bursíka kvůli obvinění z korupce podal žalobu. Potvrdil však, že veřejnou omluvu očekává. "Pokud to pan Bursík neodvolá, přestanu ho považovat za slušného člověka," dodal.

"Od dubna čelím prapodivným obviněním, že jsem pod logistickým tlakem skupin ze severu Čech," uvedl předseda vlády s tím, že nátlaku od ekologických aktivistů čelí také ostatní zaměstnanci Úřadu vlády, především jeho poradce Vladimír Mlynář.

Bursík obvinil vládu a premiéra Jana Fischera z korupčního jednání poté, co kabinet neakceptoval novelu horního zákona. Poslanec následně položil Fischerovi v dopise pět otázek. Bursík požaduje vysvětlit například, proč zákon stahoval ministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský, když novelu předkládalo ministerstvo životního prostředí, proč nebylo ke stažení zákona připomínkové řízení, proč se názor vlády otočil o 180 stupňů, když předchozí vláda měla k návrhu zákona pozitivní stanovisko a Bursík se také zajímal, zda je premiér ochoten uznat nestandardní kroky vlády a korigovat je.

Tématické zařazení:

 » Politika