Paroubek slíbil, že nezvýší schodek státního rozpočtu - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Paroubek slíbil, že nezvýší schodek státního rozpočtu

Ikona

30. ledna 2010, 14.32 | PRAHA | Pokud vyhrajeme volby, schodek státního rozpočtu nezvýšíme, slíbil v úvodním projevu na sobotním zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD její předseda Jiří Paroubek. O tom, že volby sociální demokracie vyhraje, nepochybuje. Sociální demokracie bude šetřit a peníze do státního rozpočtu chce získat zavedením progresivní daně.

 

Kromě toho by se měl zefektivnit výběr daní, kvůli tomu chce sociální demokracie zavést finanční stráž. Paroubek je rovněž přesvědčen, že zakázka na sanaci ekologických škod může počkat. Prověřit by se měly všechny smlouvy nad milion korun.

Ekonomický expert ČSSD Jan Mládek na sobotním zasedání prohlásil, že strana má plán, jak do 15 let dostat Česko mezi deset ekonomicky nejvyspělejších zemí Evropské unie. Česko by podle něj mělo přijmout euro v letech 2015 - 2016. Záleží to na tom, zda bude pokračovat ekonomická krize.

Paroubek v sobotu přiznal, že se sociálním demokratům nepodaří do voleb prosadit zrušení poplatků ve zdravotnictví, pokusí se alespoň ve spolupráci s lidovci a komunisty zrušit poplatek za položku na receptu

Tématické zařazení:

 » Politika