Ochota přijmout úplatek by mohla komunistu Dolejše připravit o post lídra pražské kandidátky - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Ochota přijmout úplatek by mohla komunistu Dolejše připravit o post lídra pražské kandidátky

Ikona

26. ledna 2010, 15.58 | PRAHA | Ochota, s jakou byl poslanec za KSČM Jiří Dolejš při loňském testu MF Dnes přijmout úplatek výměnou za "přímluvu" při schvalování novely loterijního zákona, by ho mohla stát post lídra kandidátky v Praze. "Členové rady po předchozí diskusi v tajném hlasování rozhodli o tom, že výboru doporučí jeho z čela kandidátky," potvrdila předsedkyně pražských komunistů Marta Semelová.

 

Výkonný výbor strany by měl o osudu stávajícího lídra kandidátky komunistů jednat na svém únorovém zasedání. Pokud jeho členové vyslyší doporučení vydané pražskou organizací, ihned rozhodnou o Dolejšově nástupci v čele pražské kandidátky. Tím by se podle některých odhadů měla stát právě Semelová, která je v současnosti číslem dvě na kandidátce komunistů v metropoli. Šéfka pražských komunistů o tom však odmítá spekulovat.

MF Dnes testovala loni na sklonku léta politiky všech pěti stran, které jsou zastoupeny v Poslanecké sněmovně. Kromě Dolejše v testu ochoty přijmout "finanční injekci" pro stranickou pokladnu ve výši jednoho milionu korun pohořel i tehdejší místopředseda rozpočtového výboru a vlivný poslanec Ladislav Šustr z TOP 09. Oba muži byli za nabídnuté peníze ochotni slíbit, že se pokusí změnit zákon ve prospěch svého sponzora. Navíc se zavázali, že skryjí identitu dárce, čímž poruší zákon.

Tématické zařazení:

 » Politika