ODS skoro hodinu paralyzovala jednání schůze sněmovny - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

ODS skoro hodinu paralyzovala jednání schůze sněmovny

Ikona

29. ledna 2010, 10.28 | PRAHA | Místopředseda ODS Petr Nečas v pátek vystoupil na plénu sněmovny a skoro hodinu četl návrhy ČSSD a KSČM, které navrhl vyřadit. Nečas navrhl vyřadit necelých 30 zákonů. "Navrhovaný program mi přijde velmi ambiciózní a navrhuji racionalizaci pořadu schůze," prohlásil Petr Nečas a začal s výčtem zákonů, které by chtěl z pořadu schůze vyřadit.

 

Mezi zákony, které se ODS nelíbí, je například návrh KSČM na udělování půjček mladým manželům, opětovné vyplácení prvních tří dnů v nemoci nebo vyplácení 13. důchodů.

Nečas hovořil na plénu sněmovny tak dlouho, že se již na další poslance nedostalo. Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka pak vyzval ODS, aby nepoužívala obstrukce jako způsob politického boje. "To, co zde předvedl poslanec Nečas, ostatním upřelo právo přednést své návrhy," uvedl Sobotka s tím, ať ODS volí takové metody, které neomezí ostatní strany.

Sobotka rovněž uvedl, že každá takto nesmyslně ztracená hodina, bude nahrazena dalším dnem, kdy bude jednání Poslanecké sněmovny prodlouženo po 19 hodině.

Předseda poslaneckého klubu KSČM doporučil Petru Nečasovi, aby si nechal narůst vousy. "Pro délku jeho projevu se mu totiž začíná přezdívat Fidel (Castro)," uvedl Kováčik. Připomněl rovněž, že podobný způsob jednání v devadesátých letech volila jedna ultrapravicová strana (republikáni), ale na rozdíl od ODS se k tomuto způsobu jednání vždy přiznala.

Tématické zařazení:

 » Politika