Paroubkovi a Zemanovi se v Ústeckém kraji ve volbách za stranu Suverenita postaví Bobošíková - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Paroubkovi a Zemanovi se v Ústeckém kraji ve volbách za stranu Suverenita postaví Bobošíková

Ikona

14. ledna 2010, 17.25 | ÚSTÍ NAD LABEM | Za stranu Suverenita bude v Ústeckém kraji v nadcházejících parlamentních volbách kandidovat žena, která se tak postaví proti předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi a šéfovi SPO Miloši Zemanovi. Není vyloučeno, že kandidátkou bude bývalá europoslankyně Jana Bobošíková. "Jediné, co mohu potvrdit o kandidátce v Ústeckém kraji je, že za naši stranu bude kandidovat žena.

 

Zda to budu já nebo jiná osobnost naší strany, zatím neprozradím," sdělila Bobošíková.

Mezi nejdůležitější body programu strany Suverenita patří podle Bobošíkové zastavení dalšího zadlužování státu a diskriminace slušných a pracovitých a tvrdě potírat korupci. "Není možné, aby člověk, který celý život pobírá podporu v nezaměstnanosti, měl vyšší důchod než ten, kdo celý život pracuje, jen občas kvůli krizi přijde o práci," řekla Bobošíková.

Pokud by strana ve volbách uspěla, chce snížit platy politiků o 50 procent a také sloučit některá ministerstva. "Jejich počet ze současných 17 by klesl na 12," uvedla Bobošíková. Sloučila by se podle ní například ministerstva školství a kultury, také zemědělství a životní prostředí, nebo by se zrušilo ministerstvo pro lidská práva.

Volební kampaň strany startuje v pátek 22. ledna v Mostě. Kolik strana za kampaň zaplatí a další podrobnosti nechtěla její předsedkyně Jana Volfová sdělit.

Spoluprací Strany důstojného života (SDŽ) a Suverenity vzniklo uskupení, které sdružuje 19 stran a politických sdružení, řekl manažer Suverenity Petr Hannig. O spolupráci s dalšími partajemi se podle jeho slov jedná.

Suverenita získala ve volbách do Evropského parlamentu 4,26 procenta hlasů.

Tématické zařazení:

 » Politika