Zeman zvažuje kandidaturu do sněmovny - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Zeman zvažuje kandidaturu do sněmovny

Ikona

31. prosince 2009, 10.57 | ÚSTÍ NAD LABEM | Miloš Zeman, šéf přípravného výboru Strany práv občanů (SPO), zvažuje kandidaturu v čele ústecké kandidátky v květnových volbách do Poslanecké sněmovny, kde by jeho soupeřem byl předseda ČSSD Jiří Paroubek. Ve čtvrtek to uvedl server novinky.cz. K účasti ve volbách Zemana včera vyzvali jednomyslně jeho spolustraníci.

 

Ústecká SPO se jeho kandidaturou zabývala ve středu na zasedání přípravného výboru. Návrh, aby vedl tamní kandidátku, získal jednomyslnou podporu.

Dalším Zemanovým důvodem kandidovat je kromě podpory spolustraníků i obvinění ze zbabělosti od šéfa socialistů Paroubka, který Zemana nařkl, že se bojí účasti ve volbách. "Samozřejmě, ač jsem byl původně pevně rozhodnut nekandidovat do Poslanecké sněmovny, zaujal mě názor jistého předsedy jedné politické strany, který zněl, že jsem zbabělec právě proto, že do Poslanecké sněmovny nekandiduji," řekl ve středu Právu Zeman.

"Považuji za nezbytné zdvihnout hozenou rukavici a uvažuji o tom, že tu výzvu Ústeckého kraje možná přijmu, protože se zdvořilostí mně vlastní jsem zvyklý, když po mně někdo hodí kamenem, oplatit mu chlebem. No, a protože ten nejmenovaný předseda nejmenované politické strany bude čirou náhodou rovněž kandidovat v Ústeckém kraji, tak mu možná doručím svůj chléb. Říkám možná, budu o tom ještě přemýšlet," uzavřel Zeman.

Jiří Paroubek před časem prohlásil, že Zeman je zbabělec, který sice založil novou stranu, ale nechce se postavit do čela žádné kandidátky. Zeman svoje původní odmítání kandidatury vysvětloval tím, že nechce být dalším "recyklovaným" politikem.

Tématické zařazení:

 » Politika