Lidovci vyzvali pražské radní k odchodu z funkcí - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Lidovci vyzvali pražské radní k odchodu z funkcí

Ikona

22. prosince 2009, 14.43 | PRAHA | Lidovci v úterý vyzvali pražské radní, aby podali demisi kvůli kauze kolem projektu Opencard. Novinářům to oznámil předseda strany Cyril Svoboda. "Dlouhodobá neúnosná situace na pražském magistrátu se stala zjevnou v kauze Opencard," řekl Svoboda. Korupce se za pražského primátora Pavla Béma (ODS) se podle jeho slov stala normou.

 

"Ti, kteří nesou hlavní odpovědnost, primátor Bém, radní Martin Langmajer a radní Milan Richter by měli odstoupit," řekl Svoboda. Není možné, aby tito lidé vyšetřovali sami sebe, míní Svoboda. Pozastavil se nad tím, proč opozice v Praze mlčí. "Kdyby ta opozice byla svobodná, tak se ozve," dodal.

Marián Hošek z pražské organizace KDU-ČSL připomněl problémovou smlouvu města s Inchebou kvůli Holešovickému výstavišti. "Incheba má smlouvu s Prahou na 60 let, a to je absurdní," uvedl. Podle něj je smlouva města s Inchebou velmi nevýhodná a nyní po vyhoření, kdy firma neplní podmínky smlouvy, je čas na to ji vypovědět.

Hoškovi se nelíbily ani webové stránky za 160 milionů korun. "Takové webové stránky si nedovedu představit," sdělil. Předsedkyně EDS Jana Hybášková připomněla další problémové kauzy v Praze, například nepostavenou knihovnu architekta Jana Kaplického, stavbu tunelu Blanka nebo projekt Olympiády v Praze.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Politika