Janota zůstává ministrem financí - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Janota zůstává ministrem financí

Ikona

14. prosince 2009, 10.15 | PRAHA | Eduard Janota zůstává ve funkci ministra financí. Vyhověl tak žádosti premiéra Jana Fischera, informovalo v pondělí tiskové oddělení Úřadu vlády. "Za vysokou přidanou hodnotu mé vlády jsem vždy pokládal skutečnost, že nejde o kabinet levicový ani pravicový, ale o kabinet odborníků. A za takový ho chci považovat i nadále.

 

Jedním z takových odborníků je pro mne i ministr financí Eduard Janota. Proto jsem ho dnes požádal, aby ve své funkci setrval. Eduard Janota mé žádosti vyhověl. Děkuji mu za to," sdělil Fischer.

Premiér se s Janotou setkal v pondělí ráno před zasedáním vlády. V souvislosti se zvažovanou demisí Janoty spolu znovu posoudili strukturu rozpočtu pro příští rok a východiska, která má vláda k dispozici. S výsledky této diskuse Fischer dopoledne seznámí zbývající část kabinetu.

Janota své setrvání ve vládě vážně zpochybnil po té, co Poslaneckou sněmovnou ve středu prošel návrh rozpočtu pro příští rok, který počítá s podstatně vyššími výdaji, než ministr financí připouštěl.

Tématické zařazení:

 » Politika