Fischer předběžně souhlasí se změnami v rozpočtu podle návrhu ČSSD - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Fischer předběžně souhlasí se změnami v rozpočtu podle návrhu ČSSD

Ikona

1. prosince 2009, 15.52 | PRAHA | Premiér Jan Fischer na úterní tiskové konferenci uvedl, že předběžně souhlasí se změnami ve struktuře rozpočtu, které navrhuje ČSSD. Svůj postoj však upřesní, jakmile bude vyjasněno, odkud budou pocházet vynaložené prostředky. "Vláda deklarovala připravenost posílit výdaje na sociální služby.

 

I já osobně jsem již deklaroval, že to "dupnutí na brzdu" ve výši 45 procent oproti současnému roku je příliš intenzivní," uvedl premiér Fischer. Podle něj jsou ostatní věci zatím předmětem jednání a je prý důležité, odkud budou prostředky vyvedeny. "Zatím jsou tyto věci předmětem jednání a mluvili jsme o nich spíše obecně. Na tom bude velice záležet, takže bych zatím nerad předbíhal," uvedl Fischer.

Na otázku, jak se staví k tvrzení ODS, že přesuny prostředků mezi jednotlivými kapitolami rozpočtu jsou zpochybněním mandátu vlády, Fischer odmítl odpovědět, neboť s postojem ODS není detailně obeznámen.

"Pokud se bavíme o mezích, které by přesouvání peněz mezi jednotlivými kapitolami nemělo překročit, tak první kritérium je, že pro mě i pro celou vládu by byla nepřijatelná změna výše deficitu rozpočtu. Dále jsem schopen si představit dvě až tři miliardy na sociální služby. A další věci souvisejí s tím, kde budeme hledat potřebné prostředky. Ale to je nyní věci debaty," uvedl premiér.

Podle premiéra by se však rozhodně neměly snižovat finance přislíbené na fond dopravní infrastruktury, neboť další snižování by v této oblasti bylo velmi problematické.

Tématické zařazení:

 » Politika