Senioři z Prahy 10 si stěžují na přístup radnice i odvolání ředitele sociálních služeb! - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Senioři z Prahy 10 si stěžují na přístup radnice i odvolání ředitele sociálních služeb!

Praha I Situace na Praze 10 se už dlouho komplikuje. Tisíce občanů této městské části si stěžují na to, jak se k nim nové vedení radnice chová a co vše zrušilo či zdražilo, včetně sociálních služeb. Nedávno byl také odvolán ředitel Centra sociálních služeb, protože údajně zapomněl podat dotaci na služby. Chyba je přitom na straně radnice a senioři se za ředitele postavili.

 

Hlasitým kritikem poměrů v MČ Praha 10 je podnikatel a obyvatel Jan Čížek. Ten se nebojí ani na zasedání zastupitelstva projevit svůj názor. Proto je podle svého názoru "nenáviděn", ač nejedná za sebe, ale za tisíce obyvatel této části. 

 

"Největší fór je, jak mě napadají, že já si na tom dělám nějakou kampaň, že já se snažím zviditelnit. Ne! Já se jen snažím zastat se těch, kteří tu žijí, stydí se, bojí se, nemají odvahu, což je pochopitelné. A protože nemám rád bezpráví a vidí, jak to tu jde do kytek, jsem hlasitý, to je fakt. Jsou to ale všechno věci, které mají opodstatnění," říká Čížek, který je také členem SPD, místopředsedou pražské sekce. 

 

"Nejednám ale jako člen jakékoli strany, ale primárně jako občan Prahy 10, jako nespokojený občan. Stačí se podívat, co nová radnice pod vedením paní starostky a senátorky Renaty Chmelové. Zrušili seniorům službu sociálního auta, které je vozilo k lékaři, na úřady, na nákupy. Radnice namítá, že auta využívalo zhruba ´jen´ 100 lidí. I kdyby to byli dva tři lidé, má to smyl. Auta jsou teď v garáži, přičemž se na jejich pořízení dělala sbírka," podotýká Jan Čížek a pokračuje dále.

 

"Zrušili dětskou zubní pohotovost, pohotovost pro dospělé, s tím, aby lidi chodili do Vinohradské nemocnice. Ta je už teď tak narvaná pacienty, a když se do ná budou vydávat desítky či stovky lidí týdně, zkolabuje tam pohotovost úplně. A co víc - radní zvýšili daň z nemovitosti o 100 procent. Tvrdí, že peníze použijí na investice. Ptám se a nejenom já, na jaké. Vždyť třeba na rekonstrukci šloy použijí jen malou část a zbytek chtějí hradit z úvěru. Budou se zadlužovat. Běhe, své více jak roční působnosti radnice už utratila miliardu korun. Kde jsou ty peníze?," ptá se Čížek, ale ptají se stovky dalších.

 

Pozkazuje on i další na podivné odměny různých radních, poradců. Údajně podivné zakázky a jejich přidělování. A na to, že současné vedení města Vlasta, Piráti a ODS kritizuje a kritizovala bývalá vedení, a přitom jak se chovají oni? To je strašné," namítá Jan Čížek, jak občan, který hovoří za tisíce obyvatel desáté městské části.

 

Nedávno také MČ odvolala ředitel Centra sociálních služeb Richarda Černého.  A to údajně proto, že pochybil, když nepožádal o 48milionovou dotaci na letošní rok na sociální služby. Podle informací od občanů, ale i z vnitřku radnice

je ale zřejmé, že jde jen o "obětního beránka". "Vždyť on není přeci jediný, kdo tu věc řeší a rozhoduje o ní.

 

Skutečnost je taková, že tady na radnici to někdo ´zapomměl´ podat, zvláště poté, co vyhodili i tajemníka města, kerý znal léta chod a fungování radnice, a byl průšvih. A musel se najít viník, takže šel pan Černý. Zrovna člověk, který svou práci dělal dobře...," prozradila jedna z pracovnic MČ Prahy 10. Ta také potvrdila, že chaos, zmatky a nekompetenčnost, která panuje poslední měsíce v této městské části, za léta, co pracuje na úřadě, nezažila.

 

Jan Čížek před časem sepsal petici "Deset tisíc podpisů pro Desítku". Tu lze stále podepisovat třeba zde: https://www.petice.com/oteveny_dopis_skupiny_19_synator_lenm_senatu?uv=20150735&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR1lpF9VlPgTYnUhVeA642nhq-Nz9f6F4IVmlpkZN8eqY1myHXKv9WsCkQw

Zdroj: Metropol / foto: archiv

Jan Čížek velmi hlasitě bojuje za práva občanů Prahy 10

Tématické zařazení:

 » Politika