Bývalí členové ANO založili nové hnutí - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Bývalí členové ANO založili nové hnutí

zdroj: Tomáš Prchal

Ústí nad Labem | Nové politické hnutí Vaše Ústí založili v krajském městě bývalí členové ANO, kteří zvítězili v komunálních volbách na podzim 2014. Zároveň vznikl devítičlenný klub v Zastupitelstvu města Ústí nad...

 

Labem, který má kromě zástupců Vaše Ústí i nezávislé členy a bude tak nejsilnějším zastupitelským klubem.
I když spojení dvou táborů bývalých členů hnutí ANO po loňských změnách ve vedení města může být překvapivé, předseda klubu zastupitelů Martin Mata v tom problém nevidí. „Začínáme bez zatížení minulosti. Chceme se posunout dál a události před necelým rokem jsou uzavřená kapitola. Udělali jsme spousty chyb, které vedly ke konci ve vedení města,“ uvedl Martin Mata, bývalý náměstek ústeckého primátora.
Hnutí chce prosazovat základní myšlenky volebního programu a chce svým voličům podle slov Yvety Tomkové, zastupitelky a neštěmické starostky, ukázat voličům, že hnutí je tu pro ně a pro město. „Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se k nám připojila i primátorka města Věra Nechybová,“ dodala Yveta Tomková.
Podle slov Martina Maty současné uspořádání nereflektuje výsledky voleb. „Město de facto řídí hnutí, které má 2 mandáty z 37, a nemá naši důvěru. Nemůžeme tak podpořit návrhy na doplnění rady města,“ řekl Martin Mata.
Členka hnutí a starostka městského obvodu Severní Terasa Renata Zrníková doplnila, že kdyby Andrej Babiš nerozpustil oblastní organizaci ANO v Ústí nad Labem, oba tábory s rozdílnými názory by se nakonec dohodly na spolupráci.

Zdroj: Tomáš Prchal

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Kraje  » Ústecký