Raninec nevyloučil, že osloví Ústavní soud s další stížností - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Raninec nevyloučil, že osloví Ústavní soud s další stížností

Ikona

13. září 2009, 14.27 | PRAHA | Nezařazený poslanec Juraj Raninec nevyloučil v nedělním vysílání Partie televize Prima, že se obrátí na Ústavní soud a napadne novou cestu, jíž chtějí poslanci dojít k předčasným volbám. Momentálně provádím analýzu rozhodnutí a jeho dopadů, rozhodnu se poté, řekl Raninec v televizi.

 

Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda zmínil, že Raninec nemá na podání své stížnosti příliš času. Musí to totiž stihnout ještě jako poslanec, Poslanecká sněmovna se návrhem na své rozpuštění přitom bude zabývat již v úterý.

Zároveň ale zmínil, že sněmovna by nemusela takto spěchat, protože to není nutné. "Sněmovna by měla také zanalyzovat rozhodnutí soudu a dospět ke zcela čistému způsobu, jak se dobrat předčasných voleb," řekl Svoboda.

ČSSD naopak tlačí na co nejbližší termín voleb, podle místopředsedy strany Lubomíra Zaorálka totiž úřednická vláda nemůže řešit aktuální složitou ekonomickou situaci.

Události v Česku hodnotili také zahraniční novináři. Podle francouzského novináře Martina Fabrice lze všechno, co se v Česku odehrálo po pádu vlády ODS, označit jako frašku. Současná ústavní krize posunula v jeho očích Česko na úroveň banánové republiky.

Americký novinář Erik Best byl zase překvapen, jakým způsobem Česko dokázalo promrhat svůj obraz úspěšné země.

Tématické zařazení:

 » Politika