Ředitel Fejk chce odejít z pražské zoo, aby zkusil štěstí v diplomacii - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Ředitel Fejk chce odejít z pražské zoo, aby zkusil štěstí v diplomacii

Ikona

7. srpna 2009, 18.53 | PRAHA | Petr Fejk chce opustit post ředitele pražské zoo a uchází se o práci v diplomacii, píše v pátek zpravodajský server idnes.cz. Tomu informaci potvrdilo i ministerstvo zahraničních věcí. "Mohu potvrdit, že ministerstvo zahraničí s panem Fejkem jedná o možnosti vzájemné spolupráce, ale nikoli o postu velvyslance," uvedl mluvčí úřadu Milan Řepka.

 

O odchodu Fejka ze zoo neví nic ani magistrát, který je jejím zřizovatelem, ani zahrada sama. " O jeho odchodu ze zoo nic nevím. K této informaci se musí vyjádřit on sám," uvedl mluvčí zoo Vít Kahle. Fejk je v této chvíli v New Yorku na kongresu Světové asociace zoologických zahrad a akvárií.

"Odchod mi v minulosti oznamoval už vícekrát. Neslyšel jsem od něj ale nic konkrétního. S vyjádřením počkám, až mi to pan ředitel řekne sám. Je to profesionál, nahradit by jej bylo velmi těžké," sdělil idnesu radní pro oblast kultury, památkové péče a volného času Milan Richter (ODS).

 

Petr Fejk působí ve funkci ředitele pražské zoo od 4.června 1997, je prvním "neodborníkem" ve vedení zoologické zahrady. Do povědomí lidí se dostal svou výraznou modernizací zoologické zahrady a úsilím o její obnovení po ničivých povodních v roce 2002.

Tématické zařazení:

 » Politika  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření