Gross investoval. A opět vydělal - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Gross investoval. A opět vydělal

Ikona

10. srpna 2009, 10.01 | PRAHA | Na počátku roku, v době vrcholící krize, investoval expremiér Stanislav Gross do akcií na burze. A teď si pochvaluje, že vydělal velké peníze, píše v pondělním vydání deník MF DNES, kterému Gross poskytl exkluzívní rozhovor. "Takové investice už opakovat nebudu, přestože to tenkrát dopadlo dobře. Jsou hodně rizikové," tvrdí Gross o svých dolarových investicích v loňském roce.

 

"Teď volím bezpečnější investice. Část peněz jsem investoval na pražské Burze cenných papírů, v době, kdy všichni prodávali. A musím říct, že staré pořekadlo "nejlépe se nakupuje, když ostatní prodávají", se mi vyplatilo," pochvaluje si bývalý premiér. Jaké akcie kupoval, to ale neprozradil. "Investoval jsem do dvou společností. Víc o tom mluvit nechci," uvedl Gross.

Neřekl, ani kolik peněz investoval. "Tak. Snažím se dávat jednu třetinu do rizikovějších investic, to je třeba burza. Další třetinu dávám do hodně konzervativních, třeba dluhopisů a bankovních produktů, a třetí část jsou různé další investice. Pořád se zaobírám nějakými nemovitostmi. Je několik projektů, které sleduji, ale zatím jsem žádný nerealizoval," řekl.

Gross vlastní byt na Floridě, ale tam už nemovitosti kupovat teď nechce. "Ne, spíš někde, kam může člověk aktivně dosáhnout, to znamená v Čechách," upřesnil.

Tématické zařazení:

 » Politika