Česko není členem Evropské unie, tvrdí sudetští Němci - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Česko není členem Evropské unie, tvrdí sudetští Němci

Ikona

31. května 2009, 14.31 | AUGSBURG | Česká republika není po pěti letech, které uplynuly od jejího přistoupení do Evropské unie, jejím členem, prohlásil v neděli předseda Sudetoněmeckého landsmanšaftu Franz Panny. V projevu, který zahájil v bavorském Augsburgu druhý den 60. sněmu Sudetoněmeckého landsmanšaftu, kromě toho ostře kritizoval postoj prezidenta Václava Klause vůči sudetským Němcům.

 

„Musí se konstatovat, že pět let po vstupu České republiky do Evropské unie Česko není v Evropě. Myslíme tím antievropské aktivity prezidenta, fraška se svrhnutím vlády s jeho podporou či trvání na tom, že Benešovy dekrety jsou součást právního rámce České republiky,“ prohlásil Panny.

Politika v Praze se podle něj stále dělí na oběti dobré a zlé podle ideologického a nacionalistického poblouznění 20. století. Prezidenta Klause proto vyzývá, aby zoufale nehledal to, co obě strany rozděluje, ale díval se na to, co je společného. „Láska k vlasti, bolest nad ztrátami, odpovědnost za klid a pospolitost v dnešní Evropě,“ řekl Panny.

V bavorském Augsburgu pokračuje v neděli šedesátý ročník srazu Sudetoněmeckého landsmanšaftu. S hlavním projevem by měl vystoupit bavorský premiér Horst Seehofer, právě bavorská vláda se považuje za ochránce zájmů a patrona sudetských Němců.


Tématické zařazení:

 » Politika