Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ještědský areál zahájí od prvního máje letní sezonu s novinkami

Ikona

30. dubna 2009 - LIBEREC | Letní provoz zahájí od 1. května sportovní areál Ještěd u Liberce. Ředitel areálu Vít Pražák ve čtvrtek uvedl , že spustí sedačkovou lanovou dráhu Skalka, která pojede do letních prázdnin o víkendech a svátcích v půlhodinových intervalech vždy od 9.00 do 17.30. „V době letních prázdnin pojede lanovka na Skalku každý den, od září opět jen o víkendech a svátcích, jindy pro skupiny podle předchozí dohody.

207 nových vyzyvatelů na 25. ročníku evropského Shell Eco - maratonu

Ikona

29. dubna 2009 - PRAHA | Do zahájení výročního dvacátého pátého Shell Eco-maratonu Europe zbývá jen devět dní a všichni studenti dokončují poslední úpravy na svých vozech ještě před cestou do německého Lausitzu. Zde se mezi 7. a 9. květnem utká 207 týmů z Evropy, severní Afriky, Středního východu a Asie o to, čí vozidlo urazí na dané množství paliva největší vzdálenost při nejnižší produkci emisí.

GP Španělska F1 by se kvůli prasečí chřipce mohla jet před prázdnými tribunami

Ikona

29. dubna 2009 - BARCELONA | Šířící se nákaza prasečí chřipkou by mohla ovlivnit i F1, následující Velké ceně Španělska v Barceloně hrozí, že se pojede před prázdnými tribunami. Zprávu přinesl ve středu server f1-live. Oblast Katalánska, kde leží okruh v Barceloně, vykazuje nejvyšší počet nakažených z celého evropského kontinentu.

V Brně budou pochodovat fotbaloví fanoušci na protest proti odkládání výstavby stadionu

Ikona

28. dubna 2009 - BRNO | Předehru nedělního prvoligového duelu mezi fotbalisty Brna a Slavie Praha obstará pochod fanoušků ke stadionu Za Lužánkami, kteří tak chtějí vyjádřit svůj nesouhlas s odkládáním začátku výstavby nového stánku. V úterý o tom informovaly oficiální internetové stránky moravského klubu. Pochod pořádá občanské sdružení Zbrojováci, které už podobnou akci zorganizovalo v listopadu roku 2007.

Liberečtí Bílí Tygři odstartovali letní přípravu

Ikona

27. dubna 2009 - LIBEREC | Po prvním záběhovém týdnu začali liberečtí Bílí Tygři v pondělí pod vedením nového trenéra Jiřího Kalouse ostrou fázi letní přípravy. Nový kouč Severočechů zahájil úvodní odpolední trénink se čtrnácti hráči. Další hokejisté zatím ještě procházejí lékařskou kontrolou a k mužstvu se připojí během několika dní, stejně jako gólmanská jednička Fin Tero Leinonen.

Většina vozů byla otestována, může se začít závodit

Ikona

7. dubna 2009 - Most | První závody třináctého ročníku Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu mohou být zahájeny. Před startem letošní prestižní okruhové série byla technickými komisaři v oficiálním testování a technické přejímce zkontrolována většina pohárových vozů. Zástupci promotéra pohárového seriálu, kterým je společnost Ring group a.s., do termínu uzávěrky přihlášek zapsali do startovní listiny jména osmnácti jezdců.

Start prvních závodů je již netrpělivě očekáván

Ikona

25. března 2009 - Praha | Pět týdnů před termínem konání prvního podniku třináctého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu byla sezóna zahájena setkáním partnerů poháru a promotéra se zástupci médií na tiskové konferenci v Praze. V jejím průběhu se všichni shodli, že pohárová série bude v letošním roce opět velmi dramatickou podívanou a také proto je start prvních závodů již netrpělivě očekáván.

Kondoři - statistické okénko

Ikona

6. března 2009 - Liberec | Nejvyšší tuzemská basketbalová soutěž – Mattoni NBL se po 33.kole přehoupla do své poslední čtvrtiny, a tak se vyskytl prostor na průběžné bilancování. Z pohledu libereckého zástupce – Kondorů – se letošní ročník jeví velmi zajímavě a pro místní příznivce slibuje do finiše základní části atraktivní nabídku utkání.

Pohárová série bude mít tři podniky v Mostě a dva v Brně

Ikona

17. února 2009 - Most, Brno | Třináct jezdců už předběžně potvrdilo svoji účast ve třináctém ročníku poháru Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup. Prestižní pohárový seriál již zná také podobu svého letošního kalendáře, který je podobně jako v předchozích letech složen opět z pěti podniků. Třikrát pohároví účastníci svedou bitvu na Autodromu Most a dvakrát na brněnském automotodromu.

Zlatá juniorka na radnici

Ikona

9. února 2009 - Jablonec nad Nisou | Štafeta juniorek získala na biatlonovém šampionátu titul mistryň světa. České biatlonistky vyhrály na juniorském MS závod štafet. Tak a podobně zněly titulky zpráv bezprostředně po vítězství juniorského dívčího tria v závodě na 3 x 6 km v kanadském Canmore na přelomu ledna a února. Jednou z trojice byla i Gabriela Soukalová z Jablonce nad Nisou.

Počkal na soupeře a dostal cenu fair play

Ikona

2. února 2009 - Praha | Miroslav Podborský, český reprezentant kvadriathlonu a jedenáctinásobný mistr světa byl oceněn Plaketou za zásluhy od Evropského hnutí fair play .

Strana výpisu

... 243