Dámská jízda na Božím daru - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Dámská jízda na Božím daru

Dámská jízda na Božím daru

13. března 2024, 06.28 | Boží dar - Město Boží Dar není Memphis, Tennessee, ale v sobotu 16. března se stane mekkou všech fanynek Krále rock ´n´rollu, milovnic tohoto hudebního a životního stylu. Jen pro dívky a ženy je totiž připraven 21. ročník, tentokrát rock ´n´ rollové, Dámské jízdy.

 

Letošní ročník bude bez sněhu, ale účastnice tento fakt ani v minulých dvaceti ročnících neodradil. Zhruba 5ti-kilometrová trať na malém okruhu Ježíškovy cesty je nenáročná a povinnou zastávkou je občerstvení ve Frufru baru. Nejde jen o výkon, ale o dobrou zábavu. „Od prvního ročníku jsou s Dámskou jízdu spjaty kostýmy. Od druhého ročníku se Dámská jízda nese v duchu tématu, které si ženy odhlasují,“ vysvětluje hlavní organizátorka akce Jitka Peřina z LK Slovan Karlovy Vary, jak se rock ´n´ roll dostal na Boží Dar. A Jitka Peřina doplňuje: „Podobně jako se rokenrol v 50. letech 20. století z USA rozšířil do celého světa, tak i Dámskou jízdu znají daleko od Krušných hor. Na té letošní přivítáme například bronzovou olympijskou medailistku v běhu na lyžích Helenu Balatkovou (roz. Šikolovou), Kateřinu Bauerovou a další. V minulých ročnících startovaly například Květa Pecková – Jeriová nebo známá fotografka Helena Wilson.

Na samotný úvod čeká holčičky, slečny i ženy malé překvapení, jak jinak hudební, v podání dětské bubnovací kapely Panda Banda. Na koncertních pódiích při svých vystoupeních uváděl Elvis Presley davy fanynek do transu nejen svými hity, ale také tanečními kreacemi. Rozcvička ve stylu rock ´n´ rollu je naplánována pro všechny účastnice na 10:30 hodin na božídarském náměstí. Registrace bude otevřena od 9 hodin v zasedací místnosti na radnici. Start hlavního závodu je naplánován na 11 hodinu.

Zdroj: info@bozidar.cz

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Kultura  

 » Kraje  » Karlovarský