Český lev má nové majitele - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Český lev má nové majitele

Český lev má nové majitele

10. března 2024, 09.45 | Praha – Včera večer se v pražském Rudolfinu konalo udílení cen Český lev. O cenné sošky v závěrečném hlasování bojovalo 26 titulů v 19 statutárních kategoriích.

 

Nejlepším snímkem za rok 2023 se stali Bratři režiséra Tomáše Mašína. Ocenění Český lev za nejlepší mužský výkon v hlavní roli získal Kryštof Hádek za ztvárnění role Standy Pekárka v pětidílném televizním seriálu Volha. Cenu za nejlepší ženský výkon v hlavní roli si odnesla Simona Peková za ztvárnění Valerie v hororově laděné komedii Přišla v noci. Českého lva za nejlepší režii získali Tomáš Pavlíček a Jan Vejnar za černou komedii Přišla v noci, která pojednává o svérázné šedesátnici Valerii.

Ocenění Českého lva za nejlepšího herce a herečku ve vedlejší roli obdrželi Tomáš Jeřábek za ztvárnění role Pepy Horáčka v retroseriálu České televize Volha a Milena Steinmasslová za roli Dany ve snímku Němá TajemstvíVolha získala také cenu za nejlepší masky a kostýmy, nejlepší zvuk a scénografii měl film Bod obnovy. Ocenění za mimořádný přínos české kinematografii převzal kameraman Vladimír Smutný.

Zdroj: Refresher Česko

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Kultura  

 » Film  

 » Kraje  » Praha