Daniela Kolářová dostala tuhle krásnou cenu! Proč ale až teď? - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Daniela Kolářová dostala tuhle krásnou cenu! Proč ale až teď?

Praha I Cenu Zlatý velbloud získala Daniela Kolářová. Herečka cenu festivalu humoru Komedy fest za celoživotní přínos českému humoru získala až nyní. Proč, když jde o ocenění za loňský rok? Důvody byly zdravotní a organizační.

 

Daniela Kolářová byla vloni oceněna za přínos českému humoru spolu se Zdeňkem Svěrákem Petrem Kolečkem a Spejblem a Hurvínkem. Protože se ale léčila se závažným onemocněním, nemohla si Zlatého velblouda vyrobeného výtvarnicí, sklářkou a designérkou, která pracuje pod značkou Gordana Glass, vloni na jaře v Plzni převzít. 

 

Proto se pořadatelé Komedy festu domluvili s výtvarnicí a herečkou, že si ocenění převezme dodatečně. "Našli jsme společné datum a přímo v galerii Gordana Glass v centru Prahy předala paní Gordana paní Kolářové tuto nádhernou cenu, která je zcela unikátní," prozradil PR manažer festivalu humoru René Kekely.

 

"Mám z té ceny obrovskou radost. Velmi mně to ocenění těší a moc za něj děkuji a jako samotné dílo je opravdu nádherné. Jsem šťastná, že jsem mohla cenu převzít přímo z rukou autorky, sklářky a designérky paní Gordany,“ prozradila Daniela Kolářová, o Zlatém velbloudovi, který je ze skla, a do něhož je implementováno pravé zlato!

 

Herečka zároveň podotkla, že zdravotně se jí daří už dobře a momentálně hraje menší, ale výraznou roli v Městských divadlech pražských v představení Elefantazie s Tomášem Klusem a Tomášem Havlínem v hlavních rolích.

 

Autorkou ceny je již zmíněný Gordana Turuk, alias Gordana Glass, tvořící speciální technikou ´lehaného skla´. Daniela Kolářová je tak další v řadě významných osobností, jež získaly nejenom ocenění, ale dílo, které od výtvarnice mají třeba britská královna Alžběta II, papež Benedikt XVI., monacký princ Albert II, americký moderátor Larry King či skladatel Herbie Hancock a celá řada dalších osobností.

 

„Setkání s paní Danuškou Kolářovou pro mě bylo velmi inspirativní, přátelské a milé. Poděkovala jsem jí za vše, co pro nás, pro diváky dělá, a že přináší radost a humor, což je velmi důležité a není to vždy jednoduché. Jsem nesmírně ráda, že okolnosti tomu přály, mohly jsme se v mé pražské galerii osobně potkat a já jsem jí ocenění i certifikát mohla předat. Dostala ale také ´kouzelný´ zlatý sáček a s ním i malý domácí úkol,“ svěřila se výtvarnice a designérka Gordana, rodilá Němka, ale původem Chorvatka, žijící na Slovensku a pracující tam i u nás, která letos oslaví 20 let své tvorby.

 

„V sáčku jsou jednotlivá mnou vyrobená sklíčka. Každému člověku, který je jí milý, nabídne, ať si vezme jedno a poslední si nechá pro sebe. Je to takový můj rituál a věřím, že tak pár lidí, každý takto obdarovaný, učiní šťastným,“ dodává Gordana, pro kterou je největší inspirací příroda a její děti.

 

„Jsme velmi rádi, že si paní Kolářová mohla převzít cenu Zlatý velbloud, a tím jsme tak mohli symbolicky zakončit loňský 6. ročník Komedy festu. Nyní už pilně pracujeme na letošním, sedmém ročníku festivalu humoru. Ten se uskuteční od 31. 5. do 6. 6. v Plzni a bude opět plný skvělých představení, velkých jmen,“ podotkl producent a pořadatel Jiří Turek s tím, že také letos získá ocenění za celoživotní přínos českému humoru několik osobností. Jejich jména budou odhalena na jaře. 

 

V posledních letech si cenu Komedy festu z Plzně odvezli (kromě vloni oceněných) Jiřina Bohdalová a Stanislav Zindulka či Iva Janžurová a Petr Nárožný.

Zdroj: Metropol / foto: Jaroslav Hauer

Ocenění si Daniela Kolářová od výtvarnice Gordany převzala v její galerii Gordana Glass

Ocenění Zlatý velbloud vytvořila přímo pro oceněné osobnosti designérka a sklářka Gordana

Za Komedy fest kromě autorky předal ocenění herečce PR manažer René Kekely

Gordana provedla Danielu Kolářovou po své pražské galerii a ukázala některá svá díla

Kolářová získala i zlatý sáček plný sklíček, které rozdá a poslední si nechá

Lonští ocenění festivalu Komedy fest

Tématické zařazení:

 » Kultura