Nej sestřička roku letos po 11. Přišel ministr, televizní kráska i zpěvák z rodiny slavného hitmakera! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Nej sestřička roku letos po 11. Přišel ministr, televizní kráska i zpěvák z rodiny slavného hitmakera!

Praha I Letos už po 11. se bude rozhodovat o Nej sestřičku roku. V Náchodě se 5. října uskuteční slavnostní galavečer, který budou moderovat televizní kráska Sandra Parmová a její kolega Karel Voříšek. Letošních 12 finalistech včetně účinkujících představil ředitel soutěže David Novotný.

 

V pražském Divadle Na Maninách se sešla dobrá skladba lidí, kde nechyběli moderátoři galavečera, i někteří účinkující. A také ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

 

Svoji sestřičku měla přidělenou také moderátorka televize Prima Sandra Parmová. „Mám letos tu čest, že budu finále Batist Nej sestřičky s Karlem Voříškem moderovat. Tady jsem měla možnost si všechny finalistky prohlédnout. Jsou to sympatické ženské. Moje zkušenosti se sestřičkami mám dobré i díky sestřičkám na porodnici, když jsem rodila svoji malou Emilku. Sestřička musí být usměvavá a vstřícná. Hodně je obdivuji, protože my pacienti jim to občas vůbec neusnadňujeme,“ usmívala se krásná moderátorka.

 

Přiznala, že nikdy nechtěla být zdravotní sestrou a měla úplné jiné ambice. „Povolání zdravotní sestry mě připadalo hodně odpovědné. Jako holka jsem chtěla být učitelkou zeměpisu, ale vítr mě zavál do televize na Primě. Ale mým snem je mít květinářství a ideálně s kavárnou. A ideálně někde u nemocnice. Dobrá káva povzbudí sestřičky a květiny můžete vzít na návštěvu za nemocným pacientem,“ rozvíjela svůj podnikatelský plán Sandra Parmová.

 

Úctu k práci zdravotních sester a bratrů má také herečka Jitka Sedláčková, která s hereckými kolegyněmi Kairou Hrachovcovou, Vandou Hybnerovou a Dášou Zázvůrkovou navázaly na tiskovou konferenci svým jedinečným představením Můžem i s mužem.

 

„Nejsem zrovna ukázkový pacient. Jsem hrozný srab, proto zdravotníky obdivuji, jakou mají se mnou trpělivost. Přesto se mezi erudovanými sestřičkami najdou takové, které umí pacientovi pořádně zatopit. Mám bohužel i tuto zkušenost. Ideální sestřička je profík s chladnou hlavou, ale zároveň bych ráda viděla sestřičku, která je dobře zaplacená a má úsměv na tváři. Smysl pro humor opravdu považuji za velmi důležitý,“ uvedla Jitka Sedláčková,

 

která si zdravotnici zahrála také ve filmu. „Hrála jsem sestřička například v Nemocnici na kraji města. V seriálu Doktor Martin jsem, coby lékařka porodník, pomohla Jitce Čvančarové porodit její ´gumové dítě´. Protože vím, že porod je pro maminku velice těžká chvilka, natáčení této scény mi nebylo vůbec příjemné.“

 

Zpěvačka Nelly Řehořová, která čerstvě oslavila své 18. narozeniny, a rozpovídala se, že když byla malá, chtěla být sestřičkou. „Ve školce jsem jsme si hráli na pana doktora a na zdravotní sestřičku, já vždy chtěla být zdravotní sestřičkou“ dodala Nelly.

 

Záštitu nad 11. ročníkem soutěže Batist Nej sestřička převzala, mimo jiných, předsedkyně zdravotního výboru Poslanecké sněmovny profesorka Věra Adámková, náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Aleš Cabicar, starosta Náchoda Jan Birke, senátor Martin Červíček, náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula či ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

 

„Jedu právě z Hradce Králové, kde jsem měl setkání se sestrami z domácí péče. Uvědomil jsem si, jaký mají sestřičky široký záběr. Jsou veledůležitým článkem v koloběhu systému zdravotnictví. Před pár dny jsme spustili kampaň Studuj Zdrávku, jejímž cílem je přilákat mladé lidi ke studiu na středních a vyšších odborných zdravotnických školách a k práci ve zdravotnictví. A právě sestřičky z Batist Nej sestřičky mohou být mladým lidem příkladem, proč ve zdravotnictví pracovat,“ podotkl ministr.

 

Obchodní ředitel firmy Batist Medical a.s. Pavel Doubrava předal také ředitelce Divadla Na Maninách Kateřině Duškové šek na 10 000 korun. „Přesně vím, co s penězi uděláme. V domově pro seniory, který také provozujeme, za ně koupíme vodní postel,“okamžitě věděla Kateřina Dušková, kam peníze nasměruje.

 

Mezi hosty tiskové konference Batist Nej sestřičky a následného divadelního představení Můžem i s mužem, se objevily další známé tváře: Michaela Dolinová, Bára Fišerová, Josef Vágner zpěvák a herec a také syn slavného hitmkera Karla Vágnera, Alena Wilson, Soňa Marková či například několik finalistů ze soutěže Muž roku.

 

„Tuhle soutěž mám velmi rád, protože není o věku a kráse, ale vybírá se nejsympatičtější sestřička, která je odborně a lidsky na výši. A to je velmi cenné. Soutěžní klání obohatíme umělci a známými osobnostmi. Nebudou chybět ani krásní mladící ze soutěže Muž roku. Myslím, že si finále soutěže Batist Nej sestřička všichni užijeme,“ organizátor obou projektů – Muž roku a Nej sestřička David Novotný

 

Komu tedy předá úřadující Batist Nej sestřička 2018 Ivana Lelkesová z Nemocnice v Novém Městě na Moravě pomyslnou korunku? To se dozvíme při finále na podzim v Náchodě.

Zdroj: Metropol / Foto: Jaroslav Hauer

Tématické zařazení:

 » Kultura