Nejprodávanější a jediný padělaný malíř současnosti Kodet zahájil sezónu a chystá dvě velké výstavy! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Nejprodávanější a jediný padělaný malíř současnosti Kodet zahájil sezónu a chystá dvě velké výstavy!

Tábor I Před více jak měsícem se Kristian Kodet vrátil ze své "chalupy" na Floridě zpět do Čech a od té chvíle se ani nezastavil. Za pár týdnů ho čeká velká výstava v rámci Mezinárodního filmového festivalu ve Zlíně a pak další v Prostějově. Nyní "zahájil sezónu" ve své Galerii-Antik v Táboře, kterou vede se svou nejmladší dcerou Jacqueline.

 

"Sotva jsme se s manželkou vrátili z Ameriky, už jsem začal řešit ty dvě výstavy. Mám velkou radost, že se mi daří mít vernisáže plné lidí, a že si pak i ti lidé řadu obrazů a grafik kupují. Co víc si autor - výtvarník může přát? Právě proto ale musím vše připravit tak, aby bylo co vystavovat. Ono se to nezdá, ale musí přijít ta můza, musím to namalovat, pak vybrat rámy, nechat zarámovat, zabalit a přepravit," svěřil se Kristian Kodet.

 

Za dva týdny jej čeká vernisáž ve Zlíně, na kterou přijde i řada jeho kolegů a přátel ze showbyznysu, protože bude v rámci Zlínfestu. O několik týdnů později bude vystavovat v Prostějově. Takže se malíř rozhodně nenudí.

 

Právě proto, aby se trochu zastavil a odreagoval se, uspořádal s dcerou Jacqueline, s níž vede u táborského náměstí Galerii-Antik Kodet "zahájení sezóny", na které přišla řada známých, přátel i zákazníků. "Bylo to moc milé, bylo veselo a skvělá nálada a o to jde. Neustále se mě někdo ptá, proč mám galerii i antik. A já odpovídám stále stejně, že za zhruba půl svého života jsem nasbíral tolik věcí, větších i menších nebo drobností, které, jak říkám, mají duši, že je co nabídnout. Ale protože si myslím, že ty věci mohou dělat radost zase někomu jinému, nabízíme je dál. Primárně ale nabízím grafiky a obrazy, protože jsem stále více malíř, než sběratel a antikvář," podotkl nejprodávanější malíř současnosti.

 

Kristian Kodet maluje ve svém ateliéru na bývalé faře na Táborsku, kam jezdí na chalupu. Barokní stavbu koupil před mnoha lety a celou ji zrekonstruoval. "Zachránili jsme jí, jinak by to spadlo. Tehdy jsem mnoho měsíců biskupa musel přesvědčovat, aby mi to církev prodala, a že když to nekoupím já, nekoupí to nikdo. Přitom je to nádherná stavba, památka první kategorie. Podařilo se a dnes každý, kdo sem přijede, je nadšený. Nejsou tu továrny, vepřín ani kravín. V okolí je na 40 kilometrů lesů, louky, nádherná příroda. Zkrátka inspirace neuvěřitelná," svěřil se malíř, jehož obraz visí i v Bílém domě, stejně jako v řadě galerií či bank po celém světě.

 

Do podzimu bude v Česku, aby na zimu s rodinou zase odletěl na Floridu, kde má dům a také svůj další ateliér. Letos v únoru měl v St. Petersburgu i velkou a úspěšnou výstavu. Vloni v rámci oslav svých 70. narozenin vystavoval na Novoměstské radnici a mimo jiné se stal také čestným občanem Prahy 1, kde trvale bydlí.

 

Zdroj: Metropol / Foto: archiv K. Kodeta

Kristian Kodet s dcerou Jacqueline provozuje Galerii-Antik

Staré a krásné věci Kristian Kodet miluje a celý život také sbírá

Při zahájení sezóny v táborské galerii u Kodetů bylo veselo

Galerii-Antik vede malíř s dcerou Jacqueline

Kristian Kodet má společnost velmi rád

Obrazy a grafiky maluje Kodet s lehkostí

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření