Zemřel herec Jaroslav Kepka, strýc Honzíka z Arabely - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Zemřel herec Jaroslav Kepka, strýc Honzíka z Arabely

Praha I Ve věku 83 let zemřel ve středu herec a dabér Jaroslav Kepka. Oznámil to jeho synovec, herec a prezident Herecké asociace Ondřej Kepka. Jeho otec a zesnulý umělec, byli bratři. Z filmu si diváci Jaroslava Kepku pamatují třeba jako Rumplcimprcampra ze stejnojmenné pohádky

 

Jaroslav Kepka zemřel doma po dlouhé nemoci. Do poslední chvíle byl však velmi komunikativní a i se synovcem a jeho rodinou byli v neustálém spojení. Poslední rolí pro zesnulého umělce byla role ve filmu režiséra Tomáše Magnuska - Voda, čo ma drží nad vodou. Film měl mít v těchto týdnech na Slovensku a následně v Česku premiéru, ale kvůli sporům o autorská práva se vše pozdrželo.

 

„Odchod Jaroslava Kepky mne velmi mrzí. Všeobecně je mi velmi líto odchod všech těchto hereckých bardů a legend. Je mi velikou ctí s těmi lidmi pracovat a to, že mi nikdy nikdo z nich neodmítl. Velmi si toho vážím a i na pana Kepku budu vždy s láskou a úctou vzpomínat. Ač už na tom zdravotně nebyl zrovna nejlépe, byl skvělý, vtipný a byla radost s ním pracovat," uvedl Tomáš Magnusek, který nedávno dotočil nový seriál Čechovi, ala český Dallas a za pár týdnů se rozjede natáčení jeho dalšího filmu Vlnobití, kde by jednu z hlavních rolí měl hrát zpěvák a herec Josef Laufer.

 

Jaroslav Kepka se ve filmu objevil například i v pohádkách Nesmrtelná teta či Rumburak, v komediích Kdo chce zabít Jesii?, Konec básníků v Čechách nebo v dramatu Noční host. Byl také vynikajícím dabérem, v roce 2003 získal za celoživotní mistrovství v dabingu cenu Františka Filpovského.

Zdroj: Metropol /Foto: archiv, Magnusfilm

Diváci znali Jaroslava Kepku i jako Rumplcimprcampra

Naposledy si zahrál v Magnuskově filmu Voda, čo ma drží nad vodou

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření