Mireille Mathieu vyprodala dva pražské koncerty a oznámila další - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Mireille Mathieu vyprodala dva pražské koncerty a oznámila další

Francouzská šansonová zpěvačka Mireille Mathieu vyprodala dva pražské koncerty v pražském Kongresovém centru. Kromě toho pak vystoupila i na Pražském hradě za účasti prezidenta Miloše Zemana a stovek pozvaných hostí. Zároveň oznámila další koncert na příští rok.

 

Interpretka mnoha slavných francouzských písní a ikona světového šansonu proto ohlásila nový termín pro další koncert. Ten se uskuteční 7. 3. 2020 a fanoušci si na něj mohou kupovat vstupenky v síti Ticketportal.

 

„Jste úžasné publikum a už se sem do České republiky opět těším,” řekla zpěvačka krátce po ukončení svého letošního vystoupení v Praze. 

 

„Mireille Mathieu má mnoho fanoušků i v České republice. Své dva koncerty vyprodala velmi rychle a souhlasila s tím, že uspořádá další. O vstupenky bude zřejmě znovu velký zájem," uvedla za pořádající agenturu JVS Group Květa Havelková.

 

Mireille Mathieu působí na hudební scéně již od šedesátých let dvacátého století. Neodmyslitelně patří mezi velké pěvecké hvězdy typu Paul Anka, Charles Aznavour, Tom Jones a další. Svou hudební tvorbu zasvětila žánru šansonu a dnes se dá považovat za největší žijící legendu reprezentující tento hudební směr. Vystupovala v nejprestižnějších hudebních sálech světa, spolupracovala se slavnými jmény a prodala desítky milionů hudebních nosičů. Ve své rodné Francii je považována za národní ikonu.

 

Francouzská šansonová legenda vydá v listopadu nové album Mes classiques, které uvozuje singlem Le premier regard d'amour. Zpěvačka nahrávala v Česku a klip k písni vznikl v historických sálech Pražského hradu.

Zdroj: Metropol / foto: Jaroslav Hauer

Mireille Mathieu vyprodala dva pražské koncerty

Mireille Mathieu je královnou francouzského šansonu

Za rok přijede Mireille Mathieu do ČR zase

Už nyní si lze kupovat vstupenky na její koncert v příštím roce

Tématické zařazení:

 » Kultura