Adventní a Vánoční tour Josefa Vágnera - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Adventní a Vánoční tour Josefa Vágnera

Foto archiv

Praha | Zpěvák a muzikálový herec Josef Vágner, jenž slaví letos 10 let na scéně, vyráží na 13 Adventních či Vánočních koncertů po republice. Nevystupuje na nich sám, ale ke spolupráci oslovil dětské pěvecké sbory, které budou zpěvákovým rovnocenným partnerem. Některé z koncertů budou benefiční.

 

„Je to poprvé, kdy pojedu Vánoční tour a ani jsem původně netušil, že jich bude tolik. Já těmi koncerty provázím slovem, svůj blok písní má sbor, pak svůj mám já a na závěr zpíváme vždy několik společných, známých věcí, koled. Moc se na to těším,” prozradil Josef Vágner, který mimoto jezdí jako host řady plesů, akcí a hraje v několika muzikálech.

„Tohle všechno skloubit dohromady není lehké, ale dám to, a hlavně na vánoční tour se těším se sbory, protože já sám jsem v jednom takovém vyrůstal, rád na to vzpomínám a obdivuji všechny, kteří se těm dětem takhle věnují,” podotkl zpěvák a herec Josef Vágner.

Některé z koncertů mít čistě benefiční charakter. Výtěžek akcí v Modlanech a Teplicích je určen pro onkologicky nemocného chlapečka. „Přesto že nás Románek opustil, nic se na chystaných benefičních koncertech nemění. Právě naopak, chceme je věnovat Románkovi, jeho rodině, přátelům, všem dobrým lidem, kteří mu pomáhali, ale i dětem, které se potýkají s podobnou zákeřnou chorobou. Nechceme truchlit, chceme je společně prožít v radosti adventního času, protože Románek byl i velký smíšek. Prostě budou to koncerty za Románka”, uvedl Petr Hubený za Přátele Modlanska z.s. Pražský koncert s dětským sborem Coro Piccolo bude směřován zase pro obecně prospěšnou společnost Women for Women, která se kromě začleňování matek samoživitelek a žen ve složité životní situaci do běžného života, věnuje i zásadnímu projektu - sociálním obědům do pro děti do škol. „Protože s nimi už nějakou dobu úzce spolupracuji, rozhodl jsem se, že koncert v Zrcadlové kapli pražského Klementina 12. prosince věnuji právě jim. Zaslouží si to,” podotkl Vágner.

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Kultura