ZOH 2010 - Olympijské citáty z Vancouveru - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Olympijské citáty z Vancouveru

Ikona

1. března 2010, 12.22 | VANCOUVER | Olympijské hry ve Vancouveru přinesly řadu nejrůznějších vyjádření sportovců, trenérů i činovníků, ty nejzajímavější vydala v pondělí agentura Reuters. "Všichni jsme hluboce šokováni a nevíme, co dělat, nevíme, zda se zúčastnit zahajovacího ceremoniálu. Nevím, jak přesně zemřel, ale mohu vám říci, že trať je skutečně velmi špatná."

 

(Vedoucí gruzínské olympijské mise Irakly Džapardize poté, co sáňkař Nodar Kumaritašvili zemřel po hororové havárii při tréninku jen pár hodin před slavnostním ceremoniálem)

"Mezinárodní federace tvrdí, že šlo o lidskou chybu. Se vším respektem, vím zcela jistě, že žádná chyba sportovce by neměla končít smrtí." (Gruzínský prezident Michail Sakašvili)

"Dnes jsem nezískala bronzovou medaili, ale zlatou a posázenou diamanty. Vlastně jsem měla medaili už ve chvíli, kdy jsem se postavila na start." (Slovinská běžkyně na lyžích Petra Majdičová poté, co skončila třetí ve sprintu, přestože si krátce předtím zlomila při pádu v tréninku několik žeber)

"Je to jako na letišti, tady kontrola, támhle kontrola. Dokonce se dívají i pod autobus, jesli se tam někdo neschoval." (Francouzská slalomářka Sandrine Aubertová o olympijské vesnici ve Whistleru)

"Už jsem tady moc dlouho na to, abych se dal zastrašit čtvernými skoky, poletující blond hřívou nebo opálenou tváří." (Extravagantní americký krasobruslař Johnny Weir o svých soupeřích Jevgeniji Pljuščenkovi a Evanu Lysackovi)

"Myslím, že už to není krasobrusení, když olympijský vítěz neumí skočit čtverný skok. Je to tanec." (Rozčilený Pljuščenko poté, co soutěž vyhrál Evan Lysacek, aniž předvedl jediný čtverný skok)

"Diváci byli neuvěřitelní a já jsem prostě šťastný, že jsem mohl vyhrál pro Kanadu, Vancouver i pro sebe." (Kanadský hokejový brankář Roberto Luongo poté, co jeho tým zvítězil v prodloužení finále olympijského turnaje proti USA)

"Nikdy bych si nepomyslel, že budu klábosit s králem, mít na sobě stejné kalhoty jako on a řeknu: hej, králi, vypadáte báječně." (Kapitán norského curlingového týmu Thomas Ulsrud poté, co se jeho tým setkal v curlingové hale s norským králem Haraldem a nabídl mu týmové křiklavé kalhoty.)

"On je prostě Michael Jordan curlingu, a to už dvacet let." (Kapitán amerického curlingového týmu John Shuster po porážce od kanadského rivala Kevina Martina)

"Je to totální fraška. Nestálo zato dnes ráno vstávat. Bylo by bývalo lepší, kdybychom zůstali v posteli a koupili si los." (Šéf francouzského týmu v severské kombinaci Nicolas Michaud k rozhodnutí jury nechat skokanskou soutěž pokračovat i přes silný vítr)

"Přál bych si, aby se to nebylo stalo, ale je to pravda. Olympiáda je o triumfech a porážkách. Raději bych, kdyby se to vůbec nestalo, ale takové věci dodávají olympiádě mystiku." (Prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge poté, co byl nizozemský rychlobruslař Sven Kramer nejrychlejší v závodě na 10000 metrů, ale byl diskvalifikován, když ho trenér omylem poslal do špatné dráhy)

"Několik kol před cílem jsem věděl, že je všechno špatně. Viděl jsem svou přítelkyni jak sedí na tribuně a obličej skrývá v dlaních. Řekl jsem si, že je to v pr..." (Sven Kramer po diskvalifikaci)

"Někdy není snadné být Shaunem Whitem, ale často je to legrace. Je to skvělé, zvláštní. Ještě pořád se to snažím pochopit." (Americký snowboardista Shaun White poté, co obhájil olympijské zlato na U-rampě)

Tématické zařazení:

 » Sport