ZOH 2010: Slovenští hokejisté ztratili zápas s Finskem o bronzové medaile - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010: Slovenští hokejisté ztratili zápas s Finskem o bronzové medaile

Ikona

28. února 2010, 09.58 | VANCOUVER | Hokejisté Finska vyhráli v nedělním utkání olympijského turnaje o bronzové medaile nad Slovenskem 5:3. Slováci vedli po dvou třetinách 3:1, ale Finsko během necelých čtyř minut ve třetí části třemi góly zápas otočilo a raduje se z medailového úspěchu. Zápas o bronz začal oboustranně opatrně a dlouho to vypadalo na defenzivní partii.

 

Až první přesilovka Finů v závěru úvodní třetiny přinesla první gól. Slovák Handzuš mohl pohodlně vyhodit puk ze třetiny, ale nechal se o něj obrat a obránce Salo tvrdou ranou prostřelil Haláka.

Ve druhé třetině přibylo vyloučených na obou stranách a nerovnovážné situace na ledě přinesly další góly. Slováci sehráli výbornou třetinu. Nejprve v polovině utkání v přesilové hře Demitra vybídl ke čtvrtému gólu na turnaji kanonýra Gáboríka a bylo srovnáno. Když poté Slováci dostali nabídku dvojnásobné přesilové hry, tak se opět prosadilo produktivní přesilovkové komando, tentokrát Demitra nabíjel před branku Handzušovi. Jeho zblokovaná střela doputovala k volnému Mariánu Hossovi a Slovensko vedlo 2:1. Ještě blíže k historické bronzové medaili byli Slováci v 39. minutě, kdy ve vlastním oslabení ujeli Marián Hossa a precizně zakončující Demitra.

Třetí dvacetiminutovka však přinesla v utkání další zvrat. Také Finové dostali po faulech Cibáka a Meszároše nabídku přesilovky pět na tři v trvání 86 sekund. Krátce po návratu Cibáka střílel od modré čáry obránce Timonen a finský útočník nechtěně rukou tečoval za Haláka. Za necelé dvě minuty už bylo srovnáno, když se povedenou střelou prezentoval Olli Jokinen. A slovenský zmar dokončil v další přesilovce opět Jokinen, když si najel na Pitkänenovu kolmici a sklepnutím mezi Halákovy betony zápas otočil. Finové dali za 216 sekund tři góly a z tohoto šoku už se Slovensko nevzpamatovalo. I když se v závěru tlačilo za vyrovnáním a při power play trefilo tyčku, už se mu srovnat nepovedlo. Naopak zisk bronzových medailí pro Finy pečetil deset sekund před koncem gólem do prázdné branky Filppula.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Sport