ZOH 2010 - Šárka Záhrobská nikdy nezažila takovou podporu českých fanoušků - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Šárka Záhrobská nikdy nezažila takovou podporu českých fanoušků

Ikona

27. února 2010, 09.55 | WHISTLER | Sjezdařka Šárka Záhrobská, která vybojovala v pátek na XXI. Zimních olympijských hrách v kanadském Vancouveru bronzovou medaili pro český tým ve slalomu, navštívila v noci na sobotu Český dům v hotelu Delta Burnaby. Pětadvacetiletá mistryně světa z roku 2007 a bronzová olympijská medailistka z Vancouveru v příjemném rozhovoru s moderátorkou Českého rozhlasu Lucií Výbornou vylíčila celý páteční závod.

 

Během večera plného pohody narazila Šárka Záhrobská také zlatý soudek sponzorského piva Pilsner Urquell a sama zdařile načepovala několika desítkám návštěvníkům Českého domu. "Největším zážitkem pro mě byla samozřejmě ta medaile, protože je moje olympijská první, ale potom okolí. Prostě publikum ve Whistleru. V životě jsem nezažila, aby mi na mistrovství světa nebo během závodů Světového poháru fandilo tolik lidí. Během závodu jsem to moc nevnímala, ale v cíli to bylo úžasné. Dívala jsem se kolem sebe, viděla jsem hodně českých vlajek a slyšela české výkřiky. Bylo to báječné," smála se Šárka Záhrobská, když se zastavila u skupinky českých novinářů.

Závod se pro ni vyvíjel dobře. "Startovala jsem v prvním kole s číslem 1, takže trať byla ještě docela v pohodě, zajela jsem druhý nejlepší čas a získala jsem pocit, že budu na medaili. Ve druhém kole jsem jela podle umístění až jako 29. v pořadí a když jsem dojela, tak jsem věděla, že medaili mít budu. Trať byla rozbitá a na takové to moc neumím. Mohla mě přeskočit už jenom Marlies Schieldová a odsunout mě ze stříbra na bronz. To se jí také povedlo, ale mně už to bylo v té chvíli jedno. Jsem velmi šťastná," dodala Šárka Záhrobská.

Tématické zařazení:

 » Sport