Jaromír Jágr odehrál poslední zápas v české hokejové reprezentaci - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Jaromír Jágr odehrál poslední zápas v české hokejové reprezentaci

Ikona

25. února 2010, 10.39 | VANCOUVER | Po skončení čtvrtfinálového utkání Česká republika - Finsko na hokejovém turnaj XXI. Zimních olympijských her ve Vancouveru oznámil útočník Jaromír Jágr, že odehrál poslední utkání v dresu české reprezentace. Tým ČR byl po prohře s Finskem 0:2 z turnaje vyřazen. Krátce po utkání prohlásil Jaromír Jágr při odchodu do kabin: "Je to tak. Byl to můj poslední zápas v české reprezentaci.

 

Měl jsem o tom samozřejmě úplně jinou představu, tahle porážka a vyřazení znamená, že na tomhle olympijském turnaji, právě v Kanadě, kde hokej vznikl, už žádného úspěchu nedosáhneme. Měli jsme turnaj dobře nalosovaný, těžko to někdy takhle ještě budeme mít. Je mi osmatřicet let, byla to moje poslední olympiáda, je potřeba přenechat svoje místo mladším," řekl Jágr.

Útočník ruského týmu KHL Avangard Omsk, který hrál 16 let NHL a stal se hokejovou legendou na obou kontinentech, skončil v reprezentaci vlastně už potřetí. "Tentokrát je opravdu konec. Chtěl jsem týmu v této sezoně pomoci a s trenérem Růžičkou jsme se domluvili, že se vrátím. Olympijský turnaj v Kanadě byl velkou motivací i pro mě. Viděli jste sami, že český hokej má velkou budoucnost v mladých hráčích, kteří se prosazují v NHL a hráli tady s námi," pokračoval Jaromír Jágr.

Byl po zápase s Finskem rozladěný. "Jak mi bylo? Seděl jsem na střídačce a hlavou mi nic neletělo. Furt jsme hráli v první třetině v oslabení. Já jsem skoro nehrál. Sedět osmnáct minut na střídačce, to jsem ještě nezažil. Neodehrál jsem tenhle turnaj v právě v pohodě. Začátek byl dobrý. Po faulu v zápase s Ruskem jsem však měl bolesti v oblasti krku a v zádech a můj výkon nebyl takový, jaký bych si představoval. Měli jsme vůbec problém s efektem útočné hry. Hraješ a buď to tam padne nebo nepadne," dodal Jarommír Jágr.

Ikona

Ikona

Ikona

Tématické zařazení:

 » Sport