MOV si najal firmu na odhalování sázkových podvodů - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MOV si najal firmu na odhalování sázkových podvodů

Ikona

11. února 2010, 14.10 | VANCOUVER | Mezinárodní olympijský výbor (MOV) si najal švýcarskou společnost International Sports Monitoring, která bude během nadcházejícíh olympijských her ve Vancouveru dohlížet nad děním na sportovištích vzhledem k pohybu sázkových kurzů. Zprávu přinesla ve čtvrtek agentura SITA. MOV se tak chce vyhnout hrozbě ovlivňování výsledků.

 

"Samozřejmě musíme být obezřetní. Dřív nebo později se tento jev vyskytne i na olympiádě," prohlásil prezident MOV Jacques Rogge.

International Sports Monitoring bude vyhodnocovat údaje od 400 - 450 bookmakerů, sázkových a loterijních společností. V průběhu následujících několika dní se Rogge setká s představiteli sportovních federací, aby s nimi prodiskutoval další postup v případě zjištěných podezření. "Vedení olympijského hnutí by si mělo uvědomit, že nelegální sázení, manipulace s výsledky a jiné formy korupce jsou pro důvěryhodnost sportu stejnou hrozbou jako doping," prohlásil kanadský člen MOV a bývalý prezident Světové antidopingové agentury (WADA) Dick Pound.

Služby International Sports Monitoring využije MOV také v průběhu OH 2012 v Londýně.

Tématické zařazení:

 » Sport