ZOH 2010: Skikrosař Kraus hledá místo pro trénink - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010: Skikrosař Kraus hledá místo pro trénink

Ikona

8. února 2010, 09.36 | VANCOUVER | Skikrosař Tomáš Kraus si v olympijské vesnici ve Whistleru vyzkoušel práci diskžokeje, ale musí řešit i vážnější starosti s nedostatkem sněhu v Cypress Mountain, kde se soutěž skikrosařů má uskutečnit. Informaci přinesly v pondělí webové stránky ČOV. "Měli jsme trénovat nedaleko Cypress Mountain, ale podmínky tam byly žalostné," vysvětlil Kraus.

 

Čeští skikrosaři se tak na dva dny přesunuli do Whistleru, dějiště lyžařských závodů, kde je sněhu dost. Krause si tam v olympijské vesnici vyhlédl místní DJ, který pouští hudbu návštěvníkům, odvedl si ho za mixážní pult, nasadil mu sluchátka a poskytl mu krátkou přednášku o své práci.

"Ve Whistleru jsme ale jen lyžovali, není tu trať se startovací bránou. Hledáme místo, kde bychom se mohli připravovat plnohodnotně," dodal Kraus. „Potřebujeme trať, aby mohli kluci jezdit a skákat. Máme nějaké tipy, vybíráme,“ řekl trenér Vladimír Augusta. „Jsme ve spojení se snowboardkrosařii, ti řešili před několika dny stejný problém,“ dodal.

„Je to nepříjemné, ale na druhou stranu lyžuju už přes dvacet let a něco jsem zažil. Musíme to brát, jak to je. Hlavně když to pak zmáknem při závodě,“ zadoufal pětatřicetiletý Kraus, který je na olympiádě poprvé, skikros zažije svou premiéru pod pěti kruhy právě ve Vancouveru.

„Vesnice je skvělá, je o nás dobře postaráno. S polovinou českých sportovců se znám velmi dobře, ale během zimy bychom se normálně nepotkali. Tady to jde, což je příjemné. Je hodně zajímavé tipovat v jídelně nebo posilovně, kdo dělá jaký sport nebo odkud je,“ popsal atmosféru dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru Kraus.

Tématické zařazení:

 » Sport