ZOH 2010: Pro sjezdaře Banka je šesté místo hranicí úspěchu a neúspěchu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010: Pro sjezdaře Banka je šesté místo hranicí úspěchu a neúspěchu

Ikona

4. února 2010, 17.33 | PRAHA | Český sjezdař Ondřej Bank odletěl ve čtvrtek dopoledne na olympijské hry do Vancouveru s odhodláním skončit v superkombinaci lépe než na minulé olympiádě, kde se umístil na šestém místě. Bank také řekl, že se nejvíc těší na obří slalom, který mu v této sezoně jde velmi dobře. "Už teď jsem spokojený s tím, jak sezona probíhá.

 

Pokud jde o obří slalom, tam jsem dokonce nadmíru spokojený," prohlásil před odletem dvacátý muž průběžného pořadí Světového poháru v obřím slalomu. "Do Vancouveru si jedu pro takovou tu třešničku na dortu, budu se snažit a budu bojovat na sto procent. Všechny závody s rizikem, ne jako ve svěťáku, kde člověk často dojíždí opatrněji kvůli bodům," vysvětlil muž, který si už zajistil start ve finále Světového poháru, kam se probojuje jen nejlepší světová pětadvacítka. "Tohle považuju za skutečně velký úspěch, znamená to, že jsem prokázal kvalitu a stabilitu," pochvaloval si Bank.

"Na olympiádě se může stát cokoli. Člověk může být na bedně, a třeba jen proto, že vypadlo pár lidí," dodal sjezdař, který se v této sezoně vrátil do Světového poháru po těžkém zranění, které utrpěl v lednu 2008 v tréninku sjezdu v Kitzbühelu, zdravotní potíže se mu však nevyhnuly ani tuto zimu, kdy si při slalomu několikrát narazil a jednou dokonce zlomil prst.

"Jsem rád, když mě bolí třeba jen dvě věci, to jsem pak v pohodě," smál se devětadvacetiletý sjezdař. "Hůlky už držet můžu, ruce nezlobí. Ale zlomenou nohu tochu cítím pořád, okostice bývá podrážděná po každém brutálním sjezdu. Dá se to ale překonat."

Na minulé olympiádě v Turíně - Pragelatu skončil v kombinaci šestý. "Šesté místo je pro mě hranice úspěchu a neúpěchu. Letos jsem měl minimálně jeden závod rozjetý i líp. Pokud skončím do šestého místa, budu spokojený. Jinak si řeknu, že to mohlo být lepší," přiznal lyžař z Rudy nad Moravou na Šumpersku, který má v této sezoně na kontě kombinační umístění na sedmém a osmém místě.

Bank se nejvíc těší na olympijský obří slalom. "Ten mi jde letos sám. Na kombinaci se těším taky, ale to je většinou velká dřína, celý den rozbitý," vysvětlil. Hodlá však nastoupit i do sjezdu, hlavně proto, aby si sjezdovku vyzkoušel před závodem v superkombinaci. "Sjezd je jednak takový test, ale také jedna z disciplín, které si chci užít. Pokud mi pojedou lyže, můžu překvapit, a ta pozice mě baví."

Pro rozptýlení v olympijské vesnici si Bank veze do Kanady notebook. "Vždycky a všude jsem s sebou měl seriál Červený trpaslík a mám ho zase," připomněl oblíbenou zábavu týmu českých sjezdařů.

Tématické zařazení:

 » Sport