Armádní víceboj Winter Survival 2010 zná vítěze - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Armádní víceboj Winter Survival 2010 zná vítěze

Ikona

4. února 2010, 16.43 | JESENÍKY | V Jeseníkách ve čtvrtek skončil etapový armádní váceboj Winter Survival 2010. O výsledcích agenturu Mediafax informoval mluvčí závodu Pavel Pazdera. Z 18 startujících družstev složených z profesionálních vojáků jich závod dokončilo deset. Loňské vítězství obhájil tým pořádající Univerzity obrany v Brně, druzí skončili tankisté z Přáslavic a třetí vojáci ze základny munice v Týništi nad Orlicí.

 

Z deseti týmů bylo devět českých a jeden polský, družstva z Belgie a Slovenska ze závodu odstoupila.

"Letošní ročník byl náročnější než loňský zejména kvůli klimatickým podmínkám. Bylo hodně sněhu, takže pohyb v terénu byl pro závodníky velmi náročný. Těžká pro ně byla také noc z úterý na středu, kdy nocovali venku ve vichřici o rychlosti 100 kilometrů za hodinu. Letos bylo také více pěších přesunů než vloni," uvedl Pazdera.

Během závodu se nikdo vážně nezranil, drobnějších zranění byla řada. Slavnostní vyhlášení závodu proběhne v pátek na Ovčárně pod Pradědem.

Armádní Winter Survival je velmi náročný vytrvalostní víceboj simulující činnost vojenských hlídek v zimním terénu. Již po prvním dni odstoupila družstva z Belgie, Polska a Slovenska.

Tématické zařazení:

 » Sport