Sparta a Zlín zaplatí za bitku stotisícovou pokutu, tresty padly i pro hokejisty - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Sparta a Zlín zaplatí za bitku stotisícovou pokutu, tresty padly i pro hokejisty

Ikona

2. února 2010, 15.31 | PRAHA | Hokejové kluby HC Sparta Praha a PSG Zlín musí za nedělní potyčku na ledě zaplatit pokutu každý sto tisíc korun, disciplinární komise potrestala i zlínské hráče Jana Švrčka, Jiřího Kučného a sparťana Reného Vydareného. Informoval o tom server hokej.cz. Průběhem a událostmi vyhroceného utkání 46. kola O2 extraligy mezi Zlínem a Spartou se den po skončení zápasu zabývala Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů,

 

Ta rozhodla o trestech pro oba kluby a trojici hráčů. Rozhodčí během střetnutí, v němž došlo k několika ostrým zákrokům a řadě hromadných potyček, rozdali rekordních 439 trestných minut a hrozilo, že zápas předčasně skončí pro nízký počet hráčů. Muži v pruhovaném nakonec dovedli utkání až do konce šedesáté minuty, ale museli povolit takzvanou pasivní hru.

Ihned po utkání létaly z obou stran výčitky do tábora soupeře, obě strany hledaly důvod zjitřených emocí u protivníka. Od počátku bylo zřejmé, že bude muset zasednout disciplinární komise, neboť kluby deklarovaly, že k ní podají podnět.

Vzhledem k tomu, že již v úterý je na programu pokračování nejvyšší soutěže, muselo se postupovat rychle, aby bylo případně jasné, kdo z hráčů může hrát a kdo ne. Nyní znají všichni aktéři výši trestů, proti nimž mohou podle řádů podat odpor.

Disciplinární komise zkoumala zákroky hráčů, pokutu za způsob vedení utkání si vysloužily i oba kluby. Za jednání proti fair play, nesportovní chování a fyzické napadení vedoucí k poškození pověsti O2 extraligy musí Sparta i Zlín zaplatit po sto tisících korun.

Mezi potrestanými hráči figurují tři jména a shodou okolností se jedná o obránce - dva zlínské a jednoho sparťanského. Domácí Jan Švrček nesmí hrát dva zápasy za zákrok do oblasti hlavy a krku, který předvedl v 16. minutě proti hostujícímu Janu Hanzlíkovi.

Jiří Kučný, který v zápase vyfasoval padesát trestných minut včetně trestu ve hře, může naskočit do extraligového kolotoče až po olympijské přestávce, neboť disciplinární komise mu zakázala činnost na čtyři utkání. Šestadvacetiletý zadák pyká za úder pěstí do obličeje Davida Výborného po ukončení vzájemné potyčky na začátku třetího dějství.

V defenzivě Sparty se v dnešním duelu na ledě karlovarské Energie neobjeví René Vydarený, jemuž byl udělen nepodmíněný trest na jedno utkání za zákrok na Pavla Kubiše ve 45. minutě zmíněného klání, jež vstoupilo do historie tuzemské nejvyšší soutěže.

Zlínští zatím rozhodnutí disciplinární komise komentovat nechtějí. "Dneska se k verdiktu disciplinární komise vyjadřovat nebudeme. Pokud uznáme za vhodné, učiníme tak ve středu. Teď máme před sebou zápas s Plzní a plnou hlavu organizačních starostí a problémů se sestavou," řekl generální manažer PSG Zlín Miroslav Michalovský.

Tématické zařazení:

 » Sport