ČOV schválil pět dalších olympioniků pro Vancouver - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ČOV schválil pět dalších olympioniků pro Vancouver

Ikona

28. ledna 2010, 17.46 | PRAHA | Česká olympijská výprava pro ZOH ve Vancouveru bude mít 93 sportovců, pět dodatečných nominací lyžařů schválil ve čtvrtek předseda ČOV Milan Jirásek. Uvedl to prezident Svazu lyžařů České republiky Lukáš Sobotka. Běžec na lyžích Aleš Razým, boulařka Tereza Vaculíková, sjezdařka Petra Zakouřilová, akrobatická skokanka Martina Konopová a jedna z dvojice lyžařek - běžkyň Eva Skalníková, nebo Klára Moravcová.

 

Na ZOH tedy bude moci startovat ženská běžecká štafeta. Složení výpravy pro Vancouver schválilo už minulý týden nominační plénum Českého olympijského výboru, díky dodatečné pětičlenné kvótě, kterou České republice přidělila Mezinárodní lyžařská federace (FIS) však došlo k rozdělení dalších pěti míst. Otazník se vznášel nad nominací akrobatky Martiny Konopové, nad jejímž zařazením do výpravy váhalo vedení úseku akrobatických skoků. "Konopová si místo vyjela, v minulé sezoně byla desátá v závodě Světového poháru. Její trenér Pavel Landa, bývalý kouč olympijského vítěze Aleše Valenty, prohlásil, že za její přípravu bere zodpovědnost," řekl prezident Svazu lyžařů Lukáš Sobotka. Trenér Pavel Landa s Konopovou do Vancouveru cestuje jako doprovod.

„Nominace byla potvrzena na návrh svazu lyžařů. Rozšíření výpravy se řeší v rámci stávajícího rozpočtu české výpravy,“ uvedl Milan Jirásek. Sportovců cestuje devadesát tři, počet členů doprovodu se rozrostl na číslo devadesát pět. Celkově tedy Český olympijský tým čítá 188 osob.

Tématické zařazení:

 » Sport