Ester Ledecká se vrátila na stupně vítězů - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ester Ledecká se vrátila na stupně vítězů

Ester Ledecká se vrátila na stupně vítězů

4. března 2024, 12.22 | Kvitfjell - Lyžařka Ester Ledecká skončila třetí v superobřím slalomu na Světovém poháru v a vybojovala první stupně vítězů od návratu po zranění klíční kosti.

 

Osmadvacetiletá Ledecká se vrátila na stupně vítězů po více než dvou letech. Naposledy skončila druhá ve sjezdu v Crans Montaně v únoru 2022. V norském středisku se dnes vypořádala s opakovaným přerušením kvůli mlze a před čtvrtou Norkou Kajsou Vickhoffovou Lieovou dojela s náskokem šesti setin sekundy.

Ledecká vybojovala pódiové umístění v lyžařském seriálu SP podeváté v kariéře a podruhé v superobřím slalomu, který dokázala vyhrát před čtyřmi lety ve Val d'Isére. Na snowboardu má na kontě dalších 37 medailových výsledků v paralelních disciplínách. Program druhého superobřího slalomu v Kvitfjellu se natáhl na více než dvě a půl hodiny. Kvůli mlze pořadatelé závod několikrát přerušili. Po jedné z pauz se ujala vedení Brignoneová, vítězka sobotního závodu Gutová-Behramiová se za ni zařadila s mankem 61 setin.

Zdroj: www.sport.cz

Tématické zařazení:

 » Sport  

 » Aktuality  

 » Sport aktuálně  

 » Lyžování