Pardubičtí atleti přivezli z Dubaje šest medailí a dva české rekordy - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Pardubičtí atleti přivezli z Dubaje šest medailí a dva české rekordy

Pardubičtí atleti přivezli z Dubaje šest medailí a dva české rekordy

28. února 2024, 12.03 | SAE - Letošní atletické tažení po Spojených arabských emirátech přineslo opět velké úspěchy. Atleti Bez Bariér Martin Adamčík a Jaroslav Petrouš přivezli ze tří mezinárodních mítinků celkem šest medailí (2-3-1) a dva nové české rekordy.

 

 

Téměř 14 dní strávili naši atleti Bez Bariér a zároveň čeští reprezentanti Jaroslav Petrouš a Martin Adamčík na cestách po Spojených arabských emirátech. Absolvovali tři mezinárodní atletické mítinky z nichž nejvýznamnější byl Světový pohár v Dubaji. Zahájili velmi úspěšnými starty na otevřeném mistrovství Emirátů v Sharjahu, kde nejdříve vybojoval Jaroslav Petrouš stříbro v hodu diskem výkonem 39,73 m, následně jeho oddílový kolega Martin Adamčík získal zlato v disku v novém českém rekordu 35,93 m a bronz v kouli výkonem 10,79 m.  

Z Sharjahu se přesunuli na 1. ročník Mezinárodního atletickém mítinku v Khorfakkanu. Jaroslav Petrouš si spravil chuť, když o téměř 3 metry překonal své maximum z předchozího závodu a výkonem 42,64 m stanul na „bedně“ na stříbrné pozici. Martin Adamčík absolvoval v jeden den obě své soutěže, nejprve bral 5. místo za výkon 10,65 m v kouli, o 3 hodiny později ale znovu pokořil český rekord a do tabulek zapsal novou metu 36,42 m. Poprvé v životě tak v závodě překonal hranici 36 m. Za tento výkon získal stříbrnou medaili. Velkým finále se stal závod Světového poháru v Dubaji. Jaroslav Petrouš zde jasně zvítězil v hodu diskem výkonem 40,10 m a na stupních vítězů zaslouženě zářil! Martin Adamčík předvedl v kouli výkon 10,20 m a skončil na 4. místě.

Je třeba zmínit, že se oba pardubičtí borci po celou dobu potýkali se zdravotními indispozicemi respiračního charakteru, a tak dvě zlaté medaile, tři stříbrné a jedna bronzová a k tomu dva nové české rekordy považujeme za opravdu mimořádný výkon! Blahopřejeme a děkujeme za skvělou reprezentaci České republiky, Pardubic i domácího spolku Atletika Bez Bariér Pardubice. 

 

Zdroj: Eva Hrdinová

Pardubičtí atleti přivezli z Dubaje šest medailí a dva české rekordy

Pardubičtí atleti přivezli z Dubaje šest medailí a dva české rekordy

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Sport aktuálně  

 » Kraje  » Pardubický