Tradiční Jizerská padesátka se kvůli rozmarům počasí nepojede - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Tradiční Jizerská padesátka se kvůli rozmarům počasí nepojede

Tradiční Jizerská padesátka se kvůli rozmarům počasí nepojede

5. února 2024, 12.33 | Bedřichov - Tradiční dálkový závod v běhu na lyžích Jizerská padesátka se v neděli neuskuteční, pořadatelé museli 57. ročník zrušit kvůli nedostatku sněhu a teplému počasí. Nedostatek sněhu připravil běžkaře o Jizerskou padesátku naposledy před deseti lety, tehdy ještě měla lednový termín.

 

Od roku 2017 se legendární závod koná v únoru, který dlouhodobě slibuje lepší sněhové podmínky. Letos však počasí bylo proti. Organizátoři rozhodli o zrušení po dnešním měření hloubky sněhu na tratích Jizerské magistrály. „Zvážili jsme všechny možné alternativy konání akce alespoň na zkrácené trati, ale vzhledem k ještě pesimističtější předpovědi počasí to není možné,“ uvedli. Čtyřdenní program v okolí Bedřichova pro tisíce účastníků měl začít ve čtvrtek a vyvrcholit hlavním závodem, zařazeným do seriálu Ski Classics. V Bedřichově po teplém a deštivém víkendu bude následovat ještě teplejší začátek týdne, kdy teploty mohou atakovat hranici deseti stupňů Celsia. Šance na alespoň částečné ochlazení ve vyšších polohách je velmi malá a navíc s velkou pravděpodobností v lokalitě spadne jen do pondělního večera celkem až 35-40 mm dešťových srážek,“ uvedli organizátoři v tiskové zprávě. Přihlášení závodníci dostanou díky pojištění zpátky až 70 procent startovného.

Jizerská padesátka se kvůli nedostatku sněhu neběžela rovněž v letech 1988, 1990, 1998 a 2007. V roce 1993 byl závod přeložen na březen.

Zdroj: www.irozhlas.cz

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Lyžování  

 » Sport aktuálně