Hattrick Jakuba Vadlejcha - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Hattrick Jakuba Vadlejcha

Hattrick Jakuba Vadlejcha

6. listopadu 2023, 11.58 | Praha - Česká atletika nemění svého krále, potřetí jím je oštěpař Jakub Vadlejch. Hattrick v podobě tří výher v řadě před ním v samostatné české historii zvládli jen Barbora Špotáková, Roman Šebrle a Jan Železný. V anketě odborné veřejnosti vyhrál Vadlejch s náskokem 372 bodů před koulařem Tomášem Staňkem, halovým vicemistrem Evropy.

 

„Před čtrnácti lety jsem tu stál jako devatenáctileté ucho coby Objev roku, uběhla dlouhá doba a těm legendám, jako je můj trenér Jan Železný nebo Roman Šebrle, nechci říct, že se přibližuji, ale pomalu ano,“ připustil. Má za sebou další parádní sezonu, které chyběla jen vysněná zlatá tečka na vrcholné akci. V Budapešti skončil bronzový, ve finále Diamantové ligy v americkém Eugene pak dominoval. V žádném závodě letos neskončil mimo stupně vítězů.

„Pomáhá věk a zkušenost. A je to i o pokoře. Je třeba kariéru brát jako postupnou cestu a pořád na sobě pracovat. Někomu stačí jedna medaile, ale já vždy chtěl ukázat, že toho je ve mně spousta,“ vyhlašoval po sezoně, v níž předvedl nejlepší výkon ze všech světových oštěpařů 89,51 m.

foto: Michaela Říhová 

Zdroj: Sport.cz

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Sport aktuálně