Běžcům pomohou v případě potřeby záchranáři - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Běžcům pomohou v případě potřeby záchranáři

Běžcům pomohou v případě potřeby záchranáři

15. září 2023, 10.51 | Ústí nad Labem - Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje zajistí profesionální zdravotní péči pro Mattoni 1/2 Maraton Ústí nad Labem 2023.

 

Profesionální záchranáři ze ZZS ÚK jsou pro vás všechny v centru města, nejen pro běžce na trati, ale také diváky připraveni poskytnout profesionální zdravotní péči, stejně jako v předchozích ročnících. "Během závodu doporučujeme běžcům vnímat své tělo, co nám říká a co nám ještě dovolí. Překonávání osobních běžeckých rekordů a zvládnutí celého půlmaratonu má být zážitek, nikoliv boj o život. V případě potřeby je na trati připraveno ve spolupráci s organizátory 12 tzv. Medical Pointů, kde je nutné nahlásit co se děje a naše sanitky vám přijedou pomoci. Na trati se budou také pohybovat 4 mobilní cyklistické hlídky vybavené zdravotnickým batohem a přístrojem AED. V prostoru START/CÍL je připraven zdravotnický stan s profesionálními zdravotníky ze Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje," doplnil ke zdravotnickému zajištění Ústeckého půlmaratonu tiskový mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Zdravotnický stan ZZS Ústeckého kraje bude opět postaven v prostoru START/CÍL a na trati budou připravené naše výjezdové skupiny.

Zdroj: REGIONALNI NOVINY

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Zajímavosti  

 » Kultura  

 » Sport  

 » Zdraví  

 » Technika  

 » Kraje  » Ústecký  

 » Sport aktuálně