V noci na středu odstartuje další ročník basketbalové NBA - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

V noci na středu odstartuje další ročník basketbalové NBA

Ikona

27. října 2009, 10.30 | NEW YORK | Nový ročník zámořské basketbalové NBA odstartuje úvodními zápasy v noci na středu, experti favorizují před začátkem sezony obhájce posledního titulu - tým Los Angeles Lakers. Informují o tom agnetury SITA a Reuters. NBA rozjede v noci na středu už svou čtyřiašedesátou sezonu, když jsou na programu čtyři duely.

 

Vítěz soutěže bude známý v červnu příštího roku. Ttiul obhajují basketbalisté Los Angeles Lakers, kteří v posledním finále vyhráli nad celkem Orlando Magic. "To se stalo v červnu a na to teď už nemůžeme myslet. Čekají nás těžké souboje a nová výzva v podobě možnosti obhájit titul," nechal se slyšet před novináři trenér Lakers Phil Jackson.

Od sezony 2001/2002, tedy už sedm let, se nikomu nepodařilo obhájit vítězství v NBA. Pro Kobeho Bryanta a spol. je to to velká výzva. "Jsme připravení na velkou jízdu, máme obrovskou příležitost k obhajobě, protože máme na své straně velký potenciál. O úspěch nás může připravit jen vlastní nekoncentrovanost," vyhlašuje sebevědomě Bryant.

Jako hlavního favorita na vítězství vidí experti právě tým Los Angeles Lakers. Podle generálních manažerů týmů a jejich předpovědí by se dalo čekat finále mezi Lakers a týmem Boston Celtics. Pole favoritů se podle prognóz rozšířilo směrem na východ. Tady se silná dvojice Boston, Cleveland rozrostla o Orlando, jemuž prý už nebude stačit pouhá účast ve finále. "Hodně týmů z Východu se zlepšilo, myslím, že to bude jeden z nejzajímavějších ročníků, jaké jsem v NBA kdy zažil," prohlásil legendární basketbalista Shaquille O´Neal, jenž bude oblékat dres Clevelandu.

Vyrovnanou bitvu čeká i kouč Bostonu Doc Rivers. "Podle mě došlo před novou sezonou k tomu, že týmy, které měly ohromnou sílu, ji ještě zvýraznily," řekl trenér Celtics a pohled na soupisky mu dáva za pravdu. Ron Artest se ukáže v Los Angeles Lakers, Richard Jefferson v San Antoniu, Vince Carter v Orlandu, Rasheed Wallace v Detroitu. Tato jména jasně ukazují ambice zmíněných mužstev.

Program zápasů v noci na středu
0.30 Cleveland Cavaliers - Boston Celtics
1.30 Dallas Mavericks - Washington Wizards
3.00 Portland Trailblazers - Houston Rockets
3.30 Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers

Tématické zařazení:

 » Sport