Stáj F1 Red Bull zvažuje změnu motoru, od Renaultu chce odejít k Mercedesu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Stáj F1 Red Bull zvažuje změnu motoru, od Renaultu chce odejít k Mercedesu

Ikona

25. srpna 2009, 16.15 | MILTON KEYNES (VELKÁ BRITÁNIE) | Stáj F1 Red Bull v nejbližších dnech oznámí, čí motor bude ve svých monopostech využívat v příští sezoně, mluví se o tom, že to bude agregát Mercedes. Informaci přinesl v úterý server magazínu Autosport. Red Bull má v poslední době problémy se spolehlivostí motoru Renault a právě ty mohly přispět k ukončení spolupráce.

 

Už od jara se totiž ví, že stáj má zájem o motory Mercedes Benz. "Kvůli konstrukci monopostu pro příští rok potřebujeme tuto otázku vyřešit do konce srpna," řekl poradce týmu Red Bull Helmut Marko.

"Smlouvy s našimi piloty jsme prodloužili, také týmový personál s námi zůstane minimálně do roku 2012. Pokud jde o motory, Mercedes má kapacity na to, aby zvládl zásobování čtyř týmů," dodal Rakušan. Pak by Mercedes dodával motory už čtyřem stájím - McLarenu, Brawn GP, Force India a Red Bullu.

Německý pilot Red Bullu Sebastian Vettel zaznamenal dvě poruchy motoru Renault jen během víkendové Velké ceny Evropy ve Valencii a počet jím spotřebovaných motorů tím vzrostl na dramatických šest. Vettelovi tak zbývají do šesti nadcházejících závodů už jen dva motory, protože víc než osm jich během jednoho roku použít nesmí.

Motor přitom zřídkakdy vydrží víc než dva závody. Vettel, jeden z kandidátů na titul mistra světa, se tak může stát obětí nového pravidla, protože použití devátého motoru by přineslo trest v podobě ztráty deseti míst na startovním roštu.

Naproti tomu šestici pilotů, kteří mají ve voze agregát Mercedes, nezradil motor ani jednou.

Tématické zařazení:

 » Sport  

 

Anketa

Souhlasíte s přijetím eura?

Ano

42.7%

 

Ne

27.7%

 

Je mi to jedno

14.9%

 

Nemám k tomu dost informací

14.7%