Bolt nemyslí na rekordy, chce být legendou - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Bolt nemyslí na rekordy, chce být legendou

Ikona

21. srpna 2009, 09.12 | BERLÍN | Jamajčan Usain Bolt, který ve čtvrtek večer na mistrovství světa v Berlíně překonal svůj vlastní světový rekord v běhu na 200 metrů, tvrdí, že jeho cílem je stát se legendou. Rozhovor přinesla v pátek agentura Reuters. "Lidi, pořád vám to říkám, mým cílem je stát se legendou. Nemyslím na rekordy, nenechám se dostat po tlak.

 

Vím, co mám dělat, a tak jdu a udělám to," řekl Bolt, který v pátek slaví třiadvacáté narozeniny. Bolt také prohlásil, že rozhodně nemíní nikoho přesvědčovat o tom, že jeho rekordy jsou jen výsledkem tvrdého tréninku. "Nezajímá mě to, nenechám se urážet. Vím, že v atletice to tak vždycky bude," poukázal na podezření z dopingu, v atletice neustále přítomné.

V Berlíně, na stadionu, kde v roce 1936 legendární Jesse Owens získal čtyři zlaté olympijské medaile, překonal Bolt už dva světové rekordy, v neděli v běhu na 100 metrů zaběhl čas 9,58 vteřiny a ve čtvrtek večer na dvojnásobné trati předvedl výkon 19,19 a je dvojnásobným mistrem světa. Na své narozeniny nebude slavit, jen odpočívat. Večer ho totiž čekají rozběhy jamajské štafety na 4 x 100 metrů. Loni na olympiádě v Pekingu byl součástí vítězné čtveřice, která časem 37,10 vteřiny vytvořila světový rekord. Může něco podobného zopakovat i v Berlíně? "Jak říkám, možné je všechno. Jen musíte tvrdě pracovat," míní Jamajčan.

Na otázku, zda by se mu líbilo, kdyby ho za jeho výkony královna Alžběta II. pasovala na rytíře, řekl: "To by bylo skvělé. Vážně, to by bylo nádherné. To bych pak byl Sir Usain Bolt. Nezní to dobře?"

Tématické zařazení:

 » Sport