Rossi a Biaggi jsou Fisichellovým přestupem do Ferrari nadšení - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Rossi a Biaggi jsou Fisichellovým přestupem do Ferrari nadšení

Ikona

4. září 2009, 14.28 | ŘÍM | Italské hvězdy MotoGP Valentina Rossiho a Maxe Biaggiho nadchl přestup jejich krajana Giancarla Fisichelly do týmu F1 Ferrari. Zprávu přinesl v pátek server motorsport-total. "Mám z toho obrovskou radost," řekl Rossi v Misanu, kde o víkendu pokračuje seriál MotoGP. "Když nepočítám Luku Badoera, Fisi je prvním Italem po dlouhé době, který má šanci na úspěch ve Ferrari.

 

Přeju mu hodně štěstí," dodal Rossi, který také absolvoval několik testů s monopostem F1 Ferrari, a fanoušci by ho moc rádi viděli v kokpitu místo zraněného Massy. "To bohužel nejde tak snadno, jsem realista. Před přechodem do F1 bych musel trénovat krční svaly, a to by se za tak krátkou dobu nedalo stihnout. Na závody F1 nejsem připravený. Teď, ani v příští sezoně," dodal.

Nadšení Fisichellovým přestupem netají ani Rossiho bývalý rival v MotoGP a nynější hvězda mistrovství světa superbiků Max Biaggi. "Giancarlo získal obrovskou šanci. Konečně jsme se dočkali silného Itala v italském voze," řekl jezdec Aprilie. "Ve Spa předvedl výborný výkon, takže jeho přestup do Ferrari přišel v pravé chvíli. V poslední době jsme byli v kontaktu, takže jsem s napětím sledoval, zda se mu to podaří," dodal Biaggi.

Stáj Ferrari ve čtvrtek oznámila, že ve zbývajících pěti závodech mistrovství světa bude jejím druhým pilotem Fisichella, kterého za tímto účelem uvolnila stáj Force India. Fisichella dojel s vozem Force India druhý v nedělní Velké ceně Belgie ve Spa, zvítězil Kimi Räikkönen na Ferrari.

Tématické zařazení:

 » Sport