Schumacher: Jsem zklamaný a smutný - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Schumacher: Jsem zklamaný a smutný

Ikona

12. srpna 2009, 17.13 | ŽENEVA | Michael Schumacher je velmi zklamaný, že ze zdravotních důvodů nemůže jet Velkou cenu Evropy F1, ale nevyloučil možnost, že v kokpitu Ferrari absolvuje některý z dalších závodů. Sedminásobný mistr světa to řekl v průběhu tiskové konference v Ženevě, zprávu přinesl server Autosportu.

 

"Spekulace jsou v téhle branži dost běžné, řada lidí má různé názory a představy," odpověděl čtyřicetiletý Schumacher na otázku, zda nepomýšlí na start v některém z dalších závodů, v belgickém Spa nebo v italské Monze. "Ale faktem zůstává, že jsem teď velmi zklamaný, že nemůžu udělat to, co jsem si předsevzal a na co jsem se těšil," vysvětlil Němec své pocity poté, co definitivně přijal fakt, že bolesti krku mu neumožní návrat do F1. "Umíte si asi představit, jak jsem frustrovaný a docela smutný. Vzhledem k okolnostem jsem samozřejmě nečekal, že budu stoprocentně připravený, ale chtěl jsem být platný a pomoci týmu," řekl.

"Velmi zodpovědně jsem se přirpavoval, udělal jsem všechno, co bylo v mé moci. Ale já i tým jsme od začátku věděli, že to budu moci absolvovat, jen když budu zdravý. Je smutné, že jsem to nemohl splnit," zopakoval Schumacher, který věří, že Luca Badoer je tím správným mužem, aby při Velké ceně Evropy nahradil Felipeho Massu.

"Luca je nejen výborný kamarád, ale především pilot. Celé ty roky se velmi tvrdě a pečlivě připravuje, aby mohl nastoupit právě v takovém případě. Protože tohle je jeho hlavní práce - být připraven, kdyby se něco stalo. Není to někdo, kdo jen tak sedí v koutě a čeká," tvrdí Schumacher. "Pravda, dlouho nezávodil. Ale pilot neztratí závodnického ducha a já mu přeju všechno nejlepší," řekl Schumacher a dodal, že ho velmi těší, jak rychle se uzdravuje Felipe Massa. "On má velkou motivaci a velmi se snaží, v rámci toho, co mu lékaři dovolí. Jsem šťastný, že se uzdravuje tak rychle."

Michael Schumacher, který ukončil kariéru pilota F1 v roce 2006, měl ve stáji Ferrari nahradit Brazilce Felipeho Massu, než se zotaví ze zranění z kvalifikace na Velkou cenu Maďarska. Schumacher však musel svůj návrat do F1 v úterý vzdát kvůli bolestem krku, které jsou následkem zranění z únorového testování superbiků ve španělském Portimau. Stáj Ferrari oznámila, že na místo Massy jmenuje pro Velkou cenu Evropy svého rezervního pilota, osmatřicetiletého Itala Luku Badoera.

Tématické zařazení:

 » Sport