Tomáš Rosický je opět zraněný, mimo hru bude prý šest týdnů - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Tomáš Rosický je opět zraněný, mimo hru bude prý šest týdnů

Ikona

6. srpna 2009, 11.28 | LONDÝN | Český fotbalový reprezentant a záložník londýnského Arsenalu Tomáš Rosický (28) je opět mimo hru, na středečním tréninku utrpěl svalové zranění. Informaci přineslo čtvrteční vydání britského deníku The Sun. Tomáš Rosický se po osmnáctiměsíční pauze, kterou způsobilo vleklé zranění kolenní šlachy, vrátil na trávník na konci července startem v přátelském střetnutí proti týmu Barnet FC a minulý víkend nastoupil ve dvou zápasech přípravného turnaje Emirates Cup.

 

Podal výborný výkon v prvním poločase sobotní turnajového utkání proti španělskému týmu Atlético Madrid a v neděli nastoupil na posledních 17 minut zápasu proti Glasgow Rangers. Cítil se dobře, jeho výkony byly hodnoceny velmi pozitivně.

Podle deníku Sun se však český reprezentant ve středu opět zranil na tréninku a bude mimo hru šest týdnů. Povahu svalového zranění však autor článku neupřesnil. "Právě jsem si asi udělal něco se svalem," napsal Rosický v sms zprávě agentuře Mediafax.

Tomáš Rosický přestoupil do Arsenalu z Borussie Dortmund v roce 2006 za 6,8 milionu liber a z této doby ztratil 18 měsíců léčením zranění kolenní šlachy. Trenér reprezentačního týmu ČR Ivan Hašek, který ve čtvrtek oznámí nominaci na přátelské střetnutí s Belgií 12 srpna v Teplicích, uvažoval o jeho povolání do mužstva, ale zranění tento plán hatí.

Arsenal nemá optimální začátek sezony. Krátce před jejím začátkem odešli z týmu hráči základní sestavy Emmanuel Adebayor a Kolo Touré, kteří přestoupili do Manchesteru City, a vážně se zranil záložník Samir Nasri. Zranění Rosického, jenž hrál na stejném postu v záloze jako Nasri, je další nepříjemnou zprávou pro trenéra Arséne Wengera.

Tématické zařazení:

 » Sport