Prezidentova autobiografie trhá rekordy v prodejnosti! - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Prezidentova autobiografie trhá rekordy v prodejnosti!

Paříž I Autobiografie bývalého francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho nazvaná Passions (Vášně) vede ve Francii žebříček prodejnosti knih všech žánrů. Kniha vyšla v neobvykle vysokém nákladu 200 000 výtisků a je téměř prodána. Publikace má 360 stran a francouzský tisk se jí nebývale věnoval.

 

Sarkozy, jenž stál v čele země v letech 2007 až 2012, v ní popisuje svou politickou dráhu, která začala v roce 1975 na jedné schůzi tehdejší strany Sdružení pro republiku v Nice a setkáním s tehdejším premiérem Jacquesem Chiracem v Matignonském paláci.

 

Nicolas Sarkozy, jenž v minulosti napsal už několik knih, rozsáhle rozebírá také svůj soukromý život. Tvrdí například, že jeho druhá žena Cécilia mu oznámila, že se chce rozvést, v den, kdy se konala televizní debata mezi dvěma koly prezidentské volby. Setkání se svou nynější manželkou Carlou Bruniovou popisuje jako "nejvýznamnější událostí ve svém životě".

 

Občas exprezident svolí i s autogramiádou své knihy, která je spojená s krátkou besedou o politickém a částečně soukromém životě jednoho z nejkontroverznějších prezidentů Francie.

Zdroj: Metropol, ČTK / Foto: archiv

Takto dnes vypadá předchozí francouzský prezident Nicolas Sarkozy

Tématické zařazení:

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření