Září bylo pro GRANETTE nejúspěšnějším měsícem od počátku roku. - Tiskové zprávy - REGIONÁLNÍ NOVINY

Září bylo pro GRANETTE nejúspěšnějším měsícem od počátku roku.

15. října 2009, 14.51 | ÚSTÍ NAD LABEM | Druhá největší likérka na českém domácím trhu, ústecká společnost GRANETTE, prodávala v září opět rekordně.“ Nárůst oproti loňskému září je 21%“, řekl Jiří Pejša, marketingový manažer GRANETTE a.s. Absolutně to představuje prodej 1 062 874 ks lahví v půllitrovém a litrovém balení. Také export meziročně vzrostl – a to o 26%.

„Vzhledem k celkovému nárůstu prodeje ve třetím čtvrtletí 2009 o 8% lze říci, že výsledek prodeje v září není nárazový, ale  že se jedná o trend“, dodává Pejša.

Po letošním slabším dubnu a květnu zaznamenala likérka výrazný nárůst prodeje v červnu. Ve srovnání s rokem 2008 likérce tehdy stoupl prodej o 42%.
„Z našeho portfolia se nejlépe daří značkám Stará myslivecká a Vodka 42. Významný podíl na nárůstu mají také ochucené vodky Squash,“ podotýká ředitel společnosti Pavel Kadlec.“V posledních týdnech jsme zaznamenali zvýšení poptávky
také po našem Krásnobřezenském tuzemském, což je neklamným znamením blížícího se zimního období,“ dodává ředitel likérky.
V loňském roce likérka GRANETTE prodala rekordních 7,2 milionů litrů lihovin.Letos očekává výsledek nejméně na stejné úrovni. Export se na prodeji podílí zhruba deseti
procenty.