A co děti, mají si kde hrát? Díky ČEZ Distribuci naprosto zbytečná otázka - Tiskové zprávy - REGIONÁLNÍ NOVINY

A co děti, mají si kde hrát? Díky ČEZ Distribuci naprosto zbytečná otázka

28. července 2009, 22.24 | TISÁ | Symbolický šek v hodnotě 1 109 199 korun předal zástupce Skupiny ČEZ Josef Holub, generální ředitel ČEZ Distribuce řediteli Dětského domova Tisá Milanu Vostrému. Finanční dar domov použil na oplocení a vybavení hřiště, dřevěné přístřešky, klouzačky i lanovku.

„Za tuto podporu jsme velmi vděčni.  Mimo jiné zde nyní máme třicet metrů dlouhou lanovku, která je pro všechny atrakcí číslo jedna,“ říká ředitel domova Milan Vostrý.  Jak dodává, jejich chloubou je právě obrovská zahrada s hřištěm na míčové hry, pískovým hřištěm na odbíjenou, velkým dřevěným hradem a celou řadou dalších prvků dřevěného hracího programu. „Houpačky, skluzavka a různé průlezky jsou samozřejmostí. Vše doplňuje tábořiště s ohňovým kruhem, altánem a sedačkami,“ uvedl ředitel dětského domova, za co byla proinvestována darovaná finanční částka.

Je pro nás ctí, že jsme mohli přispět na zvelebení již tak hezkého areálu dětského domova. Přeji vám, abyste si všeho užívali, jak nejlépe umíte a zažili při tom co nejvíce legrace,“ reagoval na poděkování Josef Holub, generální ředitel ČEZ Distribuce.Jak se poté od Milana Vostrého dozvěděl, v dětském domově žije 32 dětí, o které se stará 22 dospělých. Děti žijí v takzvaných rodinách, každá je osmičlennáa má vlastní moderně vybavený byt, včetně trvalého připojení na internet. V rámci volnočasových aktivit mají děti k dispozici i moderně vybavené herny,“ dodal ředitel Vostrý.

Dary Skupiny ČEZ míří do veřejně prospěšných projektů týkajících se školství, vědy a výzkumu, kultury, sportu, zdravotnictví, sociální oblasti a životního prostředí. Společnost ČEZ byla opětovně vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v žebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP.“