Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Přilby na sjezdovce : Budou povinné?

Ikona

20. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Na sjezdovkách se jezdí čím dál rychleji, ale přilbu nosí sotva polovina lyžařů. Vlekaři na horách uvažují o tom, že to nařídí všem. Horská služba v celém Česku eviduje každou zimu na 7500 úrazů. Podle náčelníka Horské služby Jiřího Brožka odvážejí jeho kolegové ze svahů stále častěji lidi s poraněním páteře a hlavy, informuje Mf Dnes.

Jenson Button je mistrem světa F1 pro rok 2009, Velkou cenu Brazílie vyhrál Webber

Ikona

18. října 2009 - SAO PAULO | Brit Jenson Button na voze Brawn GP dojel pátý v nedělní Velké ceně Brazílie a jeden závod před koncem šampionátu si zajistil titul mista světa F1 pro rok 2009, když jeho hlavní soupeř, domácí Rubens Barrichello skončil až za ním. Velkou cenu Brazíie vyhrál Australan Mark Webber z týmu Red Bull.

Lídr mistrovství světa F1 Button plánuje v Brazílii pekelný závod

Ikona

18. října 2009 - SAO PAULO | Lídr šampionátu F1, britský pilot stáje Brawn GP, je zklamaný, že do večerní Velké ceny Brazílie odstartuje až ze 14 pozice, hodlá ale útočit a plánuje zajet "pekelný závod". "Bude to velmi zajímavé," řekl Button, který by musel v Brazílii dojet třetí, aby mohl předčasně slavit titul mistra světa a nemusel se ohlížet na výsledek soupeřů.

V Krkonoších se o víkendu rozjede první vlek

Ikona

16. října 2009 - JANSKÉ LÁZNĚ | V Janských Lázních na Trutnovsku v Krkonoších se v nadcházejícím víkendu rozjede první lyžařský vlek. V pátek o tom informoval šéf skiareálu v Janských Lázních Petr Hynek. Zhruba třísetmetrový vlek Sport 1 se spustí v sobotu i v neděli. Na svahu leží průměrně mezi 30 a 40 centimetry sněhu.

Čeští fotbalisté zakončí proti Severnímu Irsku kvalifikaci MS 2010

Ikona

14. října 2009 - PRAHA | Čeští fotbalové reprezentanti nastoupí ve středu od 20.30 na stadionu Slavie v Edenu v posledním zápase 3. kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa 2010 proti mužstvu Severního Irska. Výběr kouče Ivana Haška už má jen mizivou naději na účast v Jihoafrické republice.

Rakouský sjezdař Hermann Maier ukončil kariéru

Ikona

13. října 2009 - VÍDEŇ | Rakouský sjezdař Hermann Maier ukončil kariéru, čtyřnásobný vítěz Světového poháru to oznámil v úterý na tiskové konferenci ve Vídni. Informaci přinesl server deníku Österreich. Konec dlouhé a slavné kariéry Hermanna Maiera potvrdil prezident Rakouského lyžařského svazu (ÖSV) Peter Schröcknadel na nečekané tiskové konferenci ve Vídni.

Josef Váňa na koni Tiumen vyhrál 119. ročník Velké pardubické

Ikona

11. října 2009 - PARDUBICE | Josef Váňa s koněm Tiumen vyhrál v neděli 119. ročník Velké pardubické. Téměř sedmapadesátiletý Váňa triumfoval ve slavném dostihu už pošesté. Josef Bartoš dovedl největší favoritku dostihu, dvojnásobnou vítězku Sixteen, na druhém místě. Na 6900 metrů dlouhé trati s překážkami doběhl třetí Numero Due s Jiřím Kouskem v sedle.

Jan Koller se rozloučil s fotbalovou reprezentací

Ikona

10. října 2009 - PRAHA | Před výkopem střetnutí Česká republika - Polsko na stadionu Sparty na Letné se s reprezentací oficiálně rozloučil nejlepší kanonýr její historie Jan Koller. Šestatřicetiletý útočník převzal na ploše stadionu před nastoupenými týmy upomínkový dres z rukou předsedy ČMFS a trenéra národního mužstva Ivana Haška a rekordmana v počtu reprezentačních startů Karla Poborského.

V šestém ročníku Běhu kancelářských krys byl nejlepší pražský magistrát

Ikona

10. října 2009 - PRAHA | V sobotním 6. ročníku tradičního pražského závodu s názvem Běh kancelářských krys se stal nejúspěšnějším zaměstnavatelem Magistrát hlavního města Prahy. Za ten však nenastoupil primátor Pavel Bém (ODS), který se ze závodu omluvil.

Beavers byli zase nejlepší

Ikona

9. října 2009 - LIGNANO SABBIADORO (ITÁLIE) | Nejlepší softbalová mužstva z celé Evropy se tentokrát sjela do slunné Itálie. V kraji Udine, na hřištích Castion di Strada a Bagnaria Arsa, nedaleko města Lignano Sabbiadoro, se konal letošní Pohár mistrů evropských zemí v softbalu mužů 2009.

„Kancelářské krysy“ opět poběží Prahou

Ikona

7. října 2009 - PRAHA | V sobotu 10.10. startuje ve 14 hodin v Praze 1 na Ovocném trhu již 6. tradiční závod úředníků „Běh kancelářských krys." Účast potvrdil i nejvyšší úředník, pražský primátor Pavel Bém. Název závodu dává tušit, že nepůjde ani tak o fyzické výkony, jako o odreagování účastníků, příjemné setkání a neposledně o pobavení přihlížejících diváků.

Strana výpisu

... 226 ...