Herec a básník Petr Batěk si pořídil archu. Na co se připravuje? - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Herec a básník Petr Batěk si pořídil archu. Na co se připravuje?

Mikulov I Je mužem mnoha profesí a možná i mnoha tváří. Herec, básník, muzikant i kantor Petr H. Batěk si pořídil Archu. Kromě herectví v divadlech, v televizi i ve filmu, skládá hudbu, píše texty i vydává básně. Protože nyní pracuje i na nové sbírce, která bude spojena s vínem, zavedly ho cesty až na jižní Moravu.

 

Batěk v Mikulově objevil něco, co asi dlouho hledal. "Objevil jsem Archuv, respektive krásný penzion stejného jména, který jsem si vzal do pronájmu a začal jsem jej provozovat," svěřil se umělec a dnes už i podnikatel.

 

Chystá se snad otec dvou dětí a všestranný umělec na horší časy? „Nevzdávám se herectví, ani ničeho jiného, co dělám. Naopak, teď točím v seriálu, dělám další a hraju v divadle. Nicméně Morava, víno, básně a pak, tomu nešlo odolat. Takže se ze mě tak trochu stal i „hoteliér“. 

 

Do roztomilého penzionu za ním už teď jezdí kamarádi, kolegové a chystá se tam i jeho milovaná kolegyně, herečka a dabérka Libuše Švormová. "Lidé si tu odpočinou, ochutnají skvelá vína a taky třeba i trochu popracujeme. Mám spoustu nápadů, plánů a snů, tak proč si alespoň některé neplnit," říká s nadějí i v této divnéí době Petr H. Batěk. 

 

Ten nyní hodně časi tráví také na neoblíbené dálnici D1, což mu ve výsledku ale zvlášť nevadí.  „Pendluji mezi Prahou a Mikulovem, teď i hodně akcí moderuji, takže cestuji. Od herectví si odskakuji k vinicím a od nich zase k herectvím, moderování a muzice. Celý život to tak mám, nevydržím dělat jen to jedno,“ říká Batěk.

 

Poměrně dost času s ním na Moravě, když tam je, tráví i jeho přítelkyně Marcela, která je maminkou malé dcerky, a tak se kolem herce pohybují v podstatě tři jeho - dvě jeho a jedno od partnerky. 

 

„Když odjíždím z Mikulova, mám tam paní, která se o provoz Archy stará. Nyní už plánujeme Vánoce i to, že tu oslavíme Silvestra. Budu tu dělat i takové menší akcičky, vinobraní, recitály. Prostě, aby tu lidem bylo dobře. Aby to byla taková archa „Baťkova“, která lidi zachrání před stresem velkoměsta a (show)byznysu. Aby měli čas si užít život,“ prozradil Petr H. Batěk.

 

Batěk má velké plány a chystá toho, jak říká, víc. S vinařem Miroslavem Kovacsem z Dolních Dunajovic doděláme novou sbírku básní, která bude tentokrát spojena s vínem a kde jinde ji mám tvořit, než právě v kraji vinic a připravujeme i další věci. Je rozhodně na co se těšit," dodal Petr H. Batěk. 

 

Zdroj: Metropol / Pavel Kočvara a archiv

Petr Batěk je milovníkem dobrého vína

Z Petra Baťka je teď i provozovatel penzionu Archva

V kraji vína je herci, muzikantovi a básníkovi dobře!

Tomu se říká vytoužený relax

I takhle se dá prožít fajn den

V krajině vína není o výběr těch dobrých a kvalitních nouze

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření